Samenwerken in de mondzorg

Al geruime tijd is het beleid van de overheid erop gericht de samenwerking in de zorg te bevorderen. Dit beleid heeft zijn vruchten afgeworpen: inmiddels zijn rond de 2000 praktijken (40% van de Nederlandse praktijken) aan te merken als samenwerkingspraktijk: meer dan één bevoegde tandarts werkt er samen met een wisselend aantal mondhygiënisten, assistenten en andere medewerkers. Als deze trend zich voortzet, zal het aantal samenwerkingspraktijken met 1% per jaar toenemen.

Tegelijkertijd is er weinig bekend over samenwerking in de mondzorg. Het boek Samenwerken in de mondzorg brengt daar verandering in door de processen en achtergronden van samenwerking in de zorg vanuit verschillende invalshoeken te beschrijven. Het laat zien dat er verschillende invullingen van het begrip 'samenwerken' zijn.

In de hoofdstukken over doelen, sociaalpsychologische aspecten, financiering en communicatie (ICT) wordt uitgelegd hoe men in de tandartspraktijk vorm aan samenwerking kan geven. Het boek besteedt ook aandacht aan de taakverdeling binnen de samenwerking, onder meer in het hoofdstuk over de juridische aspecten van samenwerken. Dat het soms moeilijk is om theorieën in de dagelijkse praktijk toe te passen, komt naar voren in de praktijkvoorbeelden in dit boek. Verschillende aspecten van samenwerking lopen al snel door elkaar heen.

Recensie

"Duidelijk en prettig opgezet. [...] Samenwerken in de mondzorg is voor de tandarts met of zonder samenwerkingsverband informatief en boeiend. Daarnaast biedt het door de diverse onderwerpen zowel praktische informatie als verdieping en reflectie." (Dr. C.P. Bots, tandarts-onderzoeker ACTA, Nederlands Tandartsenblad)

Inhoud

Samenwerken, waarom? - Maatschappelijke achtergronden van samenwerken in de mondzorg: van abstracte wens tot de praktijk van alle dag? - De mondgezondheid vraagt aangepaste zorg - Juridische aspecten van samenwerken in de mondzorg - Financiering en honorering in de tandartspraktijk - Samenwerking in de mondzorg: verschillende vormen - Sociaalpsychologische aspecten van werken in tandheelkundige teams - Informatie- en communicatietechnologie in het tandheelkundig team - Samenwerken? - Het managen van een samenwerking - Nabeschouwing.

Student? Vraag om een offerte*

Betaling na ontvangst

Gratis verzending*

Snelle levering

BESTELLEN
Onze prijs 55,90 euro
Auteur(s)R. Schaub
Druk1
TaalNederlands
Illustratiesja
ISBN9789031351640
Verschenenjuni 2008
Mediumingenaaid
VakgebiedenAlgemeen tandheelkundig
Mondhygiëne
Assisterenden tandheelkunde