Adhesieve restauratie van endodontisch behandelde gebitselementen

  • P. Bolhuis
€ 62,25
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Adhesieve restauratietechnieken met bondings en composieten zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse tandheelkunde. Ook bij endodontisch behandelde gebitselementen kunnen deze adhesieve technieken met succes worden toegepast, echter met een kanttekening. Onder in de pulpakamer, maar vooral in het wortelkanaal is er sprake van een ongunstigere configuratiefactor (verhouding tussen aangehecht en vrij oppervlak), waardoor er hoge krimpspanningen kunnen optreden. Daarom moet juist bij deze restauraties nog zorgvuldiger worden gewerkt en een juiste materiaalkeuze worden gemaakt. Temeer daar het succes van een endodontische behandeling ook wordt bepaald door een goede coronale afsluiting.

Dit boek reikt de tandarts theorieën en technieken aan voor het adhesief restaureren van endodontisch behandelde gebitselementen. Ook wordt aandacht besteed aan de herbehandeling van endodontische behandelde gebitselementen, inclusief de verwijdering van fiberstiften, waarbij de tandarts zich nog voor extra uitdagingen ziet gesteld. Het laatste hoofdstuk gaat in op de afwegingen en besluitvorming betreffende het type restauratie dat wordt gekozen.

Adhesieve restauratie van endodontisch behandelde gebitselementen is bedoeld voor tandartsen algemeen practici, maar ook voor endodontologen. Het boek is rijk geïllustreerd met circa 200 full color afbeeldingen, 65 röntgenfoto's en diverse illustratieve tekeningen.

Inhoudsopgave

1. Stap één: de endodontische behandeling / 2. Adhesieve tandheelkunde bij endodontisch behandelde gebitselementen / 3. Kroonrestauraties op endodontisch behandelde gebitselementen / 4. Fiberstiften / 5. Het gebruik van fiberstiften bij gecompromitteerde gebitselementen / 6. Oorzaken van en gevolgen bij mislukte adhesief gerestaureerde endodontisch behandelde gebitselementen / 7. Endodontische herbehandeling van adhesief met een fiberstift gerestaureerde gebitselementen / 8. Afwegingen en besluitvorming bij het restaureren van ernstig gemutileerde gebitselementen

Review

"Elk hoofdstuk in het boek geeft praktische verwijzingen naar actuele weten schappelijke literatuur. Bijzonder is dat men deze artikelen eenvoudig digitaal kan opvragen via bibliotheken. Voor de tandarts-algemeen practicus en de tandarts-endodontoloog is deze uitgave een welkome bron van informatie over de meest recente inzichten op het terrein van de restauratie van endodontisch behandelde gebitselementen."

(Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, juni 2011)

"De schrijvers van het boek hebben zich het doel gesteld om de lezer te helpen een weloverwogen beslissing te nemen om een ernstig gemutileerd gebitselement te restaureren of te extraheren. [...] Hoe dat gebeurt, wordt door de auteurs in een handig stappenplan beschreven en met duidelijke klinische foto's geïllustreerd. [...] Ondanks het feit dat het boek slechts iets meer dan 100 bladzijden telt, kan het nog jaren als praktische handleiding fungeren." (Tandartspraktijk juni 2009, p. 13)

Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789085620587
Serie Tandheelkundige essenties
Verschijningsdatum 28 apr. 2009
Omvang 120
Redactie P. Bolhuis
Editie 1
Auteur(s) F. Mannocci G. Cavalli M. Gagliani
Reeksnummer 4
Taal Nederlands
Uit dezelfde reeks
Indirecte restauraties
Indirecte restauraties D. Bartlett D. Ricketts
€ 62,25
De endodontische herbehandeling in de praktijk
€ 72,50
Reeks Tandheelkundige essenties
€ 355,50
De partiële prothese in theorie en praktijk
De partiële prothese in theorie en praktijk N.J.A. Jepson M. de Stoppelaar-Rijsinge
€ 59,50
Gerelateerde producten
Compendium mondzorg
Compendium mondzorg C. de Baat
Speciale prijs € 49,50 Normale prijs € 72,75
Het gezicht
Het gezicht Ralf J. Radlanski Karl H. Wesker
Speciale prijs € 49,95 Normale prijs € 120,00
Professionele gebitsreiniging
Speciale prijs € 57,50 Normale prijs € 61,95
Kronen en bruggen
Speciale prijs € 79,00 Normale prijs € 93,75
De stille kracht van Ultrasoon
Speciale prijs € 34,99 Normale prijs € 42,95

Scroll to top