Allergische aandoeningen

Diagnose, behandeling en preventie

  • Roecken, M. / Grevers, G. / Burgdorf, W.
€ 49,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Allergieën komen steeds vaker voor, in het bijzonder bij kinderen en jongeren: ongeveer een kwart van de bevolking lijdt aan enige vorm van allergie en ook de allergische sensibilisatie neemt toe. Op dit moment is 40% van de jeugd gevoelig voor allergieën en de verwachting is dat dit aantal zal toenemen tot 50% in 2010. De helft van deze jongeren heeft daadwerkelijk allergische klachten en staat onder medische behandeling.

Tegelijkertijd wordt er zowel klinisch als wetenschappelijk veel vooruitgang geboekt op immunologisch en allergologisch gebied. Deze vooruitgang maakt het noodzakelijk dat de behandelaars op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten en (farmacotherapeutische) behandelwijzen.

Allergische aandoeningen verschaft een praktisch en up-to-date overzicht van het gehele vakgebied. Het boek is in Nederland uniek door zijn uitgebreidheid en toegankelijkheid: er zijn maar liefst 100 pagina’s met kleurrijke illustraties opgenomen. De uitgave gaat uitgebreid in op alle aspecten van diagnose, behandeling en preventie.

Allergische aandoeningen is geschreven voor artsen in opleiding, huisartsen, dermatologen, internisten/allergologen, kinderartsen, longartsen, KNO-artsen, apothekers.

Inhoudsopgave
1) Basisprincipes van de immunologie
2) Diagnostische benadering van allergische aandoeningen
3) Behandeling van allergische aandoeningen
4) Allergische aandoeningen
5) Appendix
6) Index
Review

Dit oorspronkelijk in Duitsland verschenen en voor Nederland door de Rotterdamse allergoloog Roy Gerth van Wijk gereviseerde, fraai uitgegeven handboek legt en detail de moleculaire en cellulaire basis van de immuunrespons uit. De auteurs beschrijven anamnese en lichamelijk onderzoek vanuit de optiek van verschillende medische disciplines, zoals KNO, dermatologie, kindergeneeeskunde, oogheelkunde en interne geneeskunde en bespreken in extenso de vershcillende allergische aandoeningen - inclusief pathofysiologie, diagnose en behandeling. De prachtige opzet van dit boek - links tekst, rechts informatieve illustraties - is voorbeeldig. [M.C. 19 mei 2006, 61 nr. 20 p. 842]

Over de Duitse editie:

Ein aufflussreiches Buch, dem breite Resonanz zu wünschen ist. [Zeitschrift für Umweltmedizin 5/01]

Kompakter Texteil – übersichtliche Farbtafeln…Alles in Allem ein wertvolles “Handbuchwissen” im Taschenbuchformat. [Ärtzte Woche, 4/02]

Samenvattend is dit een fraai, bondig en helder overzicht van allergische aandoeningen, dat een gedegen theoretische onderbouwing biedt en duidelijke adviezen ten aanzien van de diagnostiek, de behandeling en de preventie.

[NTvG 2007 17 februari;151(7) P.445]
Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789085620129
Verschijningsdatum 1 apr. 2006
Omvang 220
Editie 1
Auteur(s) Roecken, M. / Grevers, G. / Burgdorf, W.
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands

Scroll to top