Alles is revalidatie

revalideren na een beroerte in het Laurens Therapeutisch Klimaat

  • J.M. Terwel
€ 19,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Voor mensen die getroffen worden door een beroerte verandert alles. Zij hebben om te kunnen revalideren veel tijd en therapie nodig, echter revalidatieteams hebben vaak beperkte middelen tot hun beschikking. Door gebruik te maken van het revalidatieprogramma Laurens Therapeutisch Klimaat kunnen ze de revalidant toch een optimale behandeling bieden. Dit revalidatieprogramma biedt een verfrissend perspectief op CVA-revalidatie. De intensieve samenwerking tussen therapeuten speelt hierbij een cruciale rol.

Alles is revalidatie beschrijft hoe uiteenlopende dagelijkse situaties worden benut om te revalideren. Revalidanten worden de hele dag door gestimuleerd om dát te oefenen wat nodig is om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Specifieke benaderingswijzen dagen de CVA-revalidant uit om zelf te leren revalideren. Wie moet revalideren na een beroerte, is in zo’n revalidatieomgeving beter af.

Het eerste deel van het boek beschrijft hoe deze vernieuwende wijze van revalideren gestalte krijgt op de werkvloer. Het tweede deel geeft therapeuten adequate handvatten waarmee ze meteen aan de slag kunnen bij het uitvoeren van groepstherapieën. Alles is revalidatie is een praktische ondersteuning en inspiratiebron voor alle medewerkers van revalidatie-afdelingen die interdisciplinaire revalidatie verlenen aan mensen met een beroerte.

Marieke Terwel is hoofd van de afdeling psychologie en gezondheidszorgpsycholoog in Laurens Antonius Binnenweg, Centrum voor Revalidatie en Geriatrie te Rotterdam. Als projectleider van het Laurens Therapeutisch Klimaat is zij nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van dit revalidatieprogramma.
Productdetails
Uitgavejaar 2011
ISBN 9789059724853
Verschijningsdatum 1 feb. 2011
Omvang 138
Editie 1
Auteur(s) J.M. Terwel
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Learning Geriatric Medicine
Learning Geriatric Medicine Regina Roller-Wirnsberger Katrin Singler Maria Cristina Polidori
Speciale prijs € 89,99 Normale prijs € 98,09
Formularium Ouderengeneeskunde
Formularium Ouderengeneeskunde L. de Graaf en J.E. van der Kaaden
€ 34,95
Oxford Handbook of Geriatric Medicine
Oxford Handbook of Geriatric Medicine Lesley K. Bowker James D. Price Kunal S. Shah
Speciale prijs € 39,99 Normale prijs € 43,95

Scroll to top