Als de werkelijkheid onbegrijpelijk wordt

alles over schizofrenie en andere psychotische stoornissen.

  • L. Wunderink
€ 19,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Schizofrenie en andere psychosen komen vaker voor dan de meeste mensen denken: een op de honderd mensen krijgt schizofrenie of een andere psychose.Schizofrenie wordt vaak in verband gebracht met ‘een gespleten brein’ of een ‘dubbele persoonlijkheid’. De oorzaak wordt vaak gezocht in jeugd en opvoeding. Dit zijn allemaal misverstanden: schizofrenie is een hersenziekte. Men is vaak onvoldoende geinformeerd over psychosen en schizofrenie.

In dit boek geeft de auteur uitleg over schizofrenie en andere psychosen. Kort en bondig gaat hij in op de symptomen, wat er bekend is over de oorzaken, diagnose, behandeling en de vaak ingrijpende gevolgen van deze groep ziekten voor het maatschappelijk functioneren.

Het boek is in de eerste plaats geschreven voor mensen die zelf een psychose meemaakten of schizofrenie hebben. Goede informatie kan deze mensen helpen hun eigen manier te vinden om met hun ziekte om te gaan. Ook is dit boek een informatieborn voor de omgeving, zoals familieleden en mensen die in hun beroep te maken krijgen met mensen die een psychose of schizofrenie hebben. Een betere bekendheid kan niet allen de tijdige herkenning van deze ziekten bevorderen, maar ook veel onnodige narigheid voorkomen die ontstaat door onbegrip en misverstand in de omgang met degenen die door deze ziekten in meer of mindere mate zijn getroffen.
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789066118430
Serie Spreekuur thuis
Verschijningsdatum 1 jul. 2007
Omvang 97
Editie 1
Auteur(s) L. Wunderink
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top