APLS compact

Spoedeisende Hulp bij Kinderen

  • Nigel M. Turner Anneliese Nusmeier Joke Kieboom
€ 19,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dit boek biedt artsen en andere professionals een eenvoudige en effectieve methodiek voor de spoedeisende geneeskunde bij kinderen. Het helpt bij het zetten van de juiste eerste stappen bij de acute opvang van ernstig zieke of zwaargewonde kinderen. Informatie is visueel en tekstueel zo vormgegeven dat er snelle kennisoverdracht plaatsvindt.

APLS compact is voor een groot deel afgeleid van het toonaangevende leerboek Advanced Paediatric Life Support: de Nederlandse editie. Het is een hulpmiddel bij acute situaties, zoals benauwdheid, shock, verminderd bewustzijn, convulsies, elektrolyten- en metabole stoornissen, traumaopvang en kindermishandeling. Het boek is specifiek voor de Nederlandse praktijk geschreven. Daarbij zijn landelijke richtlijnen en protocollen gebruikt, die gemaakt of onderschreven zijn door de Nederlandse wetenschappelijke verenigingen. U vindt in het boek verwijzingen naar websites met de meest actuele richtlijnen en adviezen. Er is ook een epub verkrijgbaar waarmee u het boek online kan raadplegen op bijvoorbeeld uw telefoon.

APLS compact is geschreven door verschillende kinderartsen en -chirurgen. De hoofdredactie bestaat uit dr. Nigel Turner, kindercardioanesthesioloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en onderwijskundige in het UMC Utrecht, dr. Anneliese Nusmeier, kinderarts-intensivist in het Radboudumc Nijmegen en dr. Joke Kieboom, kinderarts-intensivist in het UMCG in Groningen.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2022
ISBN 9789036827720
Verschijningsdatum 23 mrt. 2022
Omvang 116
Editie 2
Auteur(s) Nigel M. Turner Anneliese Nusmeier Joke Kieboom
Taal Nederlands

Scroll to top