Behandelprotocol boulimia nervosa

set van 1 therapeutenboek en 1 werkboek

  • J. Vanderlinden
€ 32,80
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Deze protocollaire behandeling bestaat uit 24 sessies en is gericht op het veranderen van specifieke gedragingen en gedachten die de eetstoornis onderhouden. Maatregelen, middelen en interventies hiertoe zijn: het bijhouden van een eetdagboek, het stoppen met diëten, het stoppen met compensatiemaatregelen, het geleidelijk afbouwen van eetbuien met behulp van zelfcontroletechnieken, het opsporen van uitlokkers van eetbuien en blootstelling aan deze uitlokkers, het toepassen van alternatieven in confrontatie met 'eetbui-uitlokkers'.

Met de veelal cognitief gedragstherapeutische technieken die in deze behandelprotocollen zijn beschreven, kunnen uw cliënten van hun klachten worden afgeholpen.

Alle protocollen bestaan uit twee delen:

-Een Therapeutenboek
-Een Werkboek

In het Therapeutenboek is per sessie beschreven welke onderdelen u met de cliënt kunt bespreken en oefenen. Voor het bijhouden van de voortgang van uw behandeling vindt u registratielijsten, grafiekpapier en evaluatieformulieren. Daarnaast biedt het protocol u suggesties voor het oplossen van bij uw cliënt voorkomende (klachtspecifieke) problemen. In het Werkboek vindt uw cliënt naast uitgebreide informatie over de behandeling en haar verschillende onderdelen, oefeningen, registratieformulieren, en klachtspecifieke vragenlijsten.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789085063339
Serie Cognitieve gedragstherapie
Verschijningsdatum 4 okt. 2007
Editie 1
Auteur(s) J. Vanderlinden
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top