Besliskunde in de radiologie

algoritmen voor de medische praktijk

  • A. Spilt, A.R. van Erkel, J.L. Bloem
€ 42,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Op het gebied van de radiologie zijn de eisen van 'wetenschappelijk, snel en methodisch' sterk van toepassing.
Het is logisch dat er in deze context vrijwel geen sceptici zijn voor het werken met de meest methodische beslishulpmiddelen. Radiologen moeten, meestal op verzoek van andere medisch specialisten en huisartsen, efficiënt beslissen welke diagnostische methoden moeten worden ingezet om aandoeningen te kunnen uitsluiten of aantonen.
Nu er consensus wordt vastgelegd en er steeds meer richtlijnen beschikbaar komen voor diagnostiek en behandeling, wordt het ineens bijna onontkoombaar om beslisbomen (algoritmen) in de radiologie te maken.
In 1996 is het project Radiologische Algoritmen gestart in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). In 1997 is een eerste set algoritmen uitgebracht en in de praktijk getest. Deze algoritmen zijn multidisciplinair en hebben, zoals in de praktijk is gebleken, een breed draagvlak.
Met de sterk verbeterde herpublicatie van de Leidse radiologische beslisbomen komt een landelijke methodiek voor een betere en efficiëntere diagnostiek onder handbereik van radiologen en andere (opdracht gevende of interpreterende) medisch specialisten.
Productdetails
Uitgavejaar 2000
ISBN 9789058980069
Verschijningsdatum 1 dec. 2000
Omvang 166
Editie 1
Auteur(s) A. Spilt, A.R. van Erkel, J.L. Bloem
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top