Beter met voeding

welvaartsziektes voorkomen en behandelen door inzicht in de verborgen gebreken in onze moderne voeding

  • M. Tjioe-America
€ 18,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Veel gezondheidsproblemen ontstaan door tekorten in ons lichaam, veroorzaakt door industriële bewerkingen van moderne voeding. 'Beter met voeding' geeft een uniek inzicht in de negatieve effecten van onvolwaardige voeding op onze gezondheid. Voedingskundige Mia Tjioe-America heeft in haar 50-jarige praktijk voedingsgewoontes zien veranderen en ook de toename vastgesteld van aandoeningen als allergie, ADHD, huid- en darmaandoeningen. Met praktijkgericht onderzoek en langdurige begeleiding van haar patiënten is zij patronen gaan herkennen en heeft zij relaties kunnen leggen tussen moderne eetgewoontes en het ontstaan van veelvoorkomende gezondheidsproblemen. Opgebouwde tekorten worden doorgegeven aan de volgende generatie en werken daardoor cumulatief. Een baby kan zo ter wereld komen met een nog grotere achterstand dan zijn ouders. Dit verklaart mede waarom welvaartsziektes op een steeds jongere leeftijd toeslaan.

Dit boek geeft een totaal andere kijk op voeding dan we gewend zijn. Dogma's en 'blinde vlekken' uit de moderne voedingsleer als bron van veel misverstanden worden haarfijn ontleed en vervangen door een ander basisidee. In haar praktijk voor voedingstherapie behaalde Mia Tjioe-America opzienbarende resultaten bij de behandeling van chronische aandoeningen bij haar patiënten. Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe symptomen van opgebouwde tekorten herkend kunnen worden en hoe deze verminderd of opgeheven worden door volwaardige voeding, zodat genezing mogelijk wordt.

De aanvulling op de voedingsleer, de voorbeelden van duurzame genezing door voeding en de beproefde, praktische voedingsadviezen maken dit boek tot een ideale gids voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonder leven van zichzelf, zijn gezinsleden of zijn patiënten.

Het boek bestaat uit drie delen: theorie, voorbeelden van patiënten en praktische voedingsadviezen. Erg handig is ook het hoofdstuk 'kritisch boodschappen doen' met praktische warenkennis.

Mia Tjioe-America (1927) begon in 1949 met haar opleiding Voeding & koken en deed vervolgens Diëtetiek en een eerstegraads docentenopleiding. Na enkele jaren gewerkt te hebben als voedingsdocente, zette zij de nieuwe afdelingen diëtetiek op in het ziekenhuis van Heerlen en de Klokkenberg te Breda. Zij startte het vak Voeding & diëtetiek voor de opleiding Verloskunde in Heerlen en gaf les aan diverse opleidingen voor verpleging en instellingskoks. Sinds de oprichting van de Nederlandse Allergie Stichting had Mia zitting in de dieetadviescommissie hiervan.
In 1978 opende zij haar eigen praktijk voor voedingstherapie. Aanvankelijk behandelde zij kinderen met klachten zoals eczeem en allergie, waarmee zij opzienbarende resultaten boekte. Later heeft zij haar voedingstherapie ook toegepast op volwassen patiënten met de meest uiteenlopende klachten.

Beter met voeding geeft antwoord op vragen als:
Wat is nu echt gezond om te eten?
Welk effect heeft voeding bij ADHD?
Hoezo eet ik te weinig vet? Ik eet juist zo gezond mogelijk!
Waarom kan mijn eten beter niet in de magnetron?
Hoe kom ik van mijn hoofdpijn af?
Wat is het bezwaar tegen voedingssupplementen?
Waarom is roomboter beter dan halvarine?
Waarom eten mijn kinderen zo slecht?
Hoe ziet gezonde ontlasting eruit?
Hoeveel melk mogen mijn kinderen drinken?
Wat is er mis met een drinkontbijt?
Waarom kan ik mijn baby beter geen soepstengels geven?
Kan mijn allergie overgaan met gezonde voeding?
Welk alternatief is er voor laxeermiddelen?
Wel of geen probiotica?
Kan witbrood net zo gezond zijn als volkoren?
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789081593113
Verschijningsdatum 1 nov. 2010
Omvang 208
Editie 1
Auteur(s) M. Tjioe-America
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top