Casuistiek in d e kindertandheelkunde 3

Deel 3

  • Evert van Amerongen Madelon de Jong-Lenters Luc Marks Jaap Veerkamp
€ 75,65
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Van een tandeloze zuigeling die afhankelijk is van de zorgen van zijn ouders tot een adolescent, waarvan de dentitie belaagd wordt door zuuraanvallen,beugels, piercings en sportgeweld. Bij al deze ontwikkelingen mag de rol van tandheelkundige zorgverleners niet onderschat worden. Zij zien immers kinderen al op jonge leeftijd en zijn in staat om in een vroeg stadium zowel ouders als kinderen te informeren, te motiveren en stimuleren.

In deel 3 van Casuïstiek in de kindertandheelkunde vindt u opnieuw 16 uiteenlopende casus. In de behandeling van casuïstiek ligt de nadruk op praktische toepasbaarheid van de anamneses en behandelingen, zowel voor de tand-arts algemeen practicus als de pedodontoloog ( of degene die hiervoor in opleiding is). Het is fraai geïllustreerd met 171 klinische foto's in full colour en 80 röntgenafbeeldingen.
Review

Over deel 3 van Casuïstiek in de kindertandheelkunde:
"In 16 hoofdstukken wordt aan de hand van rijk geïllustreerde casuïstiek aandacht besteed aan situaties waarmee de tandartsalgemeen practicus te maken kan krijgen bij de behandeling van kinderen. Bijzonder is hierbij dat niet alleen de puur technische kant van de behandelingen ter sprake komt, maar ook de (gedrags)stoornissen die sommige kinderen hebben. [...] Dit mooie boek brengt veel onderwerpen uit de kindertandheelkunde ter sprake en is door de duidelijke casussen bijzonder boeiend." (Nederlands Tijdschrift voor tandheelkunde, juni 2011)

"Het was al van augustus 2008 geleden dat het tweede deel uit de reeks ‘Casuïstiek in de kindertandheelkunde’ uitkwam. Nadien was het wachten tot eind 2010 vooraleer Prelum uitgevers deel 3 op de markt bracht. Maar het wachten loonde de moeite." (De Tandarts, juni 2011, nr. 423)

Over deel 2 van Casuïstiek in de kindertandheelkunde:
”116 fraai vormgegeven pagina's met een schat aan informatie, waarbij - na een inleiding en probleemstelling - een diagnose en indicatie gesteld worden, gevolgd door een beschrijving van de uitgevoerde behandeling. [...] De gepresenteerde casuïstiek betreft een fraaie doorsnede van wat men - ook als algemeen practicus - op een gewone werkdag in 'de stoel' kan tegenkomen. Dankzij het uitgebreide trefwoordenregister kan het boek ook gebruikt worden als naslagwerk maar het is vooral een lees- en kijkboek: van harte aanbevolen!" (Nederlands Tandartsen-blad, februari 2009)

Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789085620891
Verschijningsdatum 1 aug. 2010
Omvang 130
Redactie Evert van Amerongen Madelon de Jong-Lenters Luc Marks Jaap Veerkamp
Editie 1
Auteur(s) Evert van Amerongen
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands

Scroll to top