Compendium mondzorg

Praktische hoofdlijnen en begrippenapparaat

  • C. de Baat
€ 68,35
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Compendium mondzorg is opvolger van Memorix Tandheelkunde uit 2002.

Het Compendium mondzorg is het enige Nederlandstalige naslagwerk dat de mondgeneeskunde en mondzorg integraal behandelt en zich niet beperkt tot een of enkele deelgebieden. Het boek biedt een handzaam, overzichtelijk en compleet naslagwerk in 19 hoofdstukken, die rijk zijn geïllustreerd met honderden klinische en anatomische afbeeldingen: van praktijkhygiëne tot implantologie; van endodontologie tot chirurgische behandelingen.

Het Compendium mondzorg biedt naast een overzichtswerk ook gedegen oplossingen voor praktische problemen waarvoor professionals in de mondzorg zich regelmatig gesteld zien. Daarbij kan behoefte zijn aan een bepaald stappenplan, een overzichtelijk schema, een lijst van normwaarden, een korte toelichting of juist uitgebreide achtergrondinformatie: snel, betrouwbaar en volledig.

Het Compendium mondzorg is een onmisbare bondgenoot voor tandartsen-algemeen practici, tandartsen specialisten, mondhygiënisten, tandprothetici en diegenen die voor deze disciplines in opleiding zijn.

Inhoudsopgave

Eenheden en normwaarden

H1 Richtlijnen voor infectiecontrole
H2 Gebitsterminologie en anatomie
H3 Medische anamnese
H4 Anamnese, onderzoek, diagnose en opstellen behandelplan
H5 Radiologie
H6 Harde gebitswefels: plaque, cariës, preventie en slijtage
H7 Paradontologie
H8 Endodontologie
H9 Implantologie
H10 Restauratieve behandelingen
H11 Orale kinesiologieoofdstuk H12 Kindertandheelkunde
H13 Traumatologie
H14 Orthodontie
H15 Speeksel en speekselklieren
H16 Dento-alveolaire chirurgie
H17 Orale geneeskunde
H18 Cysten en tumoren in het hoofd-halsgebied
H19 Medische noodgevallen

Register

Review

"Het compendium mondzorg is het enige Nederlandstalige naslagwerk dat de mondgeneeskunde en mondzorg integraal behandelt en zich niet beperkt tot een of  enkele deelgebieden. Het boek biedt een handig,overzichtelijk en compleet naslagwerk in 19 hoofdstukken, die rijk zijn geïllustreerd met honderden klinische  en anatomische afbeeldingen: van praktijkhygiëne tot implantologie; van endodontologie tot chirurgische behandelingen. Het compendium mondzorg biedt naast  een overzichtswerk ook gedegen oplossingen voor praktische problemen waarvoor professionals in de mondzorg zich regelmatig gesteld zien. Daarbij kan behoefte zijn aan een bepaald stappenplan, een overzichtelijk schema, een lijst van normwaarden, een korte toelichting of juist uitgebreide  achtergrondinformatie: snel, betrouwbaar en volledig. Het compendium mondzorg is een onmisbare bondgenoot voor tandartsen - algemeen practici, tandartsen - specialisten, mondhygiënisten, tandprothetici en al diegenen die voor een van deze disciplines in opleiding zijn."
De Tandarts, nr 430,  November 2011

Productdetails
Uitgavejaar 2011
ISBN 9789085620952
Verschijningsdatum 16 mei 2011
Omvang 464
Redactie C. de Baat
Editie 1
Auteur(s) C. de Baat
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands

Scroll to top