Computertomografie

Techniek, onderzoek en stralingshygiëne

  • M. Hakkert G. Tempelman T. Dam
€ 110,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Dit boek beschrijft de technische principes van een CT-scanner, de uitvoering van een CT-onderzoek en de daarbij geldende stralingshygiënische aandachtspunten. De hoofdstukken zijn geschreven door experts uit diverse bij het vak betrokken disciplines: MBB’er CT, radioloog, applicatiespecialist CT, docent MBRT en stralingsdeskundige.
Bij elk hoofdstuk zijn online toetsvragen beschikbaar.

Computertomografie maakt deel uit van de serie Medische beeldvorming en radiotherapie
Het boek is als volgt ingedeeld: deel 1 Techniek, deel 2 Onderzoek en deel 3 Stralingshygiëne. In deze geheel vernieuwde uitgave zijn belangrijke onderwerpen als spectrale CT/dual energy en iteratieve reconstructie toegevoegd. De hoofdstukken in het eerste deel zijn aangepast aan de techniek van de huidige moderne scanners. De hoofdstukken in het deel Onderzoek zijn geactualiseerd volgens de huidige gangbare inzichten. Naast de vele gangbare CT-onderzoeken van met name thorax en abdomen is er ook veel aandacht voor specialistische onderzoeken, zoals CT-angiografie, cardiac CT en breinperfusie. In het deel Stralingshygiëne staan dosimetrie en dosisbesparing bij computertomografie centraal. 
Behalve als leerboek voor MBB'ers (medisch beeldvormend en bestralingsdeskundigen)  is Computertomografie ook bij uitstek geschikt als naslagwerk voor hen die reeds de (initiële) opleiding hebben afgesloten. Daarnaast is de uitgave een goede introductie voor radiologen en klinisch fysici in opleiding.

Productdetails
Uitgavejaar 2021
ISBN 9789036826501
Serie Medische beeldvorming en radiotherapie
Verschijningsdatum 21 nov. 2021
Redactie M. Hakkert G. Tempelman T. Dam
Editie 4
Auteur(s) Hakkert, M.
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands

Scroll to top