Darmklachten

de epidemie van parasitaire infecties

  • S. van As
€ 19,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dientamoeba fragilis kan buikpijn, brijachtige ontlasting, vermoeidheid, huiduitslag, gewrichtsklachten en haaruitval veroorzaken. Bij een standaardonderzoek worden Dientamoeben zelden gevonden. Om deze parasieten op te sporen is een speciale fixatietest ontwikkeld. Deze test wordt nog onvoldoende gebruikt, daardoor is Dientamoeba vrij onbekend gebleven. De klachten die ze veroorzaken, worden regelmatig ten onrechte als psychisch geduid.
Blastocystis hominis, die wél via standaard parasitair onderzoek is te vinden, is een schimmelachtige cel die een opgezette buik en tal van andere klachten kan veroorzaken.

Het milieu van de darm bepaalt in hoge mate de schadelijkheid van de parasiet. De parasieten zijn dan ook – naast met reguliere medicijnen – aanvullend met plantaardige middelen en voeding te bestrijden. Er wordt in dit boek veel aandacht besteed aan het verband tussen darmklachten en het eenzijdige westerse dieet dat gekenmerkt wordt door een overconsumptie van zetmeelrijke producten. Omdat dit voedingspatroon een rol speelt in het ontstaan van schimmelinfecties (Candida), diabetes en overgewicht, zijn de uitgebreide voedingsadviezen ook waardevol voor mensen die daarmee te kampen hebben. De voedingssupplementen worden zeer overzichtelijk besproken.
De juiste voeding werkt genezend, houdt de darmen en daardoor het hele lichaam gezond.

Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789077671030
Verschijningsdatum 1 mei 2006
Omvang 244
Editie 2
Auteur(s) S. van As
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top