De coordinatietherapie van Elfriede Ocker

holistische benadering van de wisselwerkingen van adem, voedselopname, spreken en stemgeving

  • L. Demmink-Geertman, S. Duits-Schouten
€ 32,80
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Bij gezonde mensen harmonieert de stemgeving met het ademritme. Door allerlei oorzaken kan dit proces verstoord raken. Dat heeft ingrijpende consequenties voor het lichamelijk en psychisch welzijn. Er bestaan tal van therapieën om deze harmonie te herstellen. In het algemeen werken ze aan de verbetering van een of meer deelfacetten. De coordinatietherapie van Elfriede Ocker gaat echter uit van een integrale benadering.

In dit boek geven Lize Demmink-Geertman en Simone Duits-Schouten uitleg over de principes van deze therapievorm en laten zij talrijke toepassingen van deze vernieuwende methode zien. Zij schenken bovendien speciale aandacht aan de integratie van de technieken in het dagelijks leven van de cli , om recidive zo veel mogelijk te vermijden. Met behulp van de talrijke zorgvuldig beschreven oefeningen en massagetechnieken bent u in staat de methode eenvoudig in uw eigen praktijksituatie te implementeren. Het uitgebreide anamnese- en onderzoeksmodel maakt het opstellen van een therapieplan, rapportage en evaluatie volgens de inzichten van de therapie mogelijk.

Het boek levert een praktische bijdrage aan de logopedische behandeling van tal van afwijkingen en ziektebeelden. U kunt de therapie toepassen bij alle (niet)organische stem- en articulatiestoornissen en daarmee samenhangende disfuncties van adem, houding en beweging. De methode werkt positief bij psychische problemen, die worden veroorzaakt door vegetatieve dysritmie Aspecten van de methode zijn inzetbaar bij de logopedische behandeling van chronische aandoeningen als bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, schildklieraandoeningen, afasie of dysarthrie.
Ook voor de scholing van de professionele stem biedt de therapie waardevolle aanknopingspunten.

Deze therapie is bestemd voor logopedisten, foniaters, KNO-artsen, internisten, revalidatieartsen, huisartsen, orthodontisten, tandartsen, (bekken) fysiotherapeuten en zangpedagogen.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789026517914
Verschijningsdatum 1 nov. 2006
Omvang 144
Editie 2
Auteur(s) L. Demmink-Geertman, S. Duits-Schouten
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9781906531522.jpg
€ 35,24
9789026522635.jpg
€ 32,50
Word Escapes Me
Word Escapes Me Mona Greenfield Ellayne Ganzfried
€ 31,71
9781597567138.jpg
€ 77,52
Sense of Hearing
Sense of Hearing Christopher J. Plack
€ 153,63

Scroll to top