De endodontische herbehandeling in de praktijk

met 200 klinische en röntgenafbeeldingen

  • M. de Cleen
€ 72,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Steeds meer patiënten verlangen het behoud van hun natuurlijke gebitselementen. Ook van eerder endodontisch behandelde elementen wordt niet zonder meer geaccepteerd dat ze 'aan het eind van hun latijn' zijn. Daarom zal de endodontie ook de tandarts in Nederland voor uitdagingen blijven stellen.

De auteur van De endodontische herbehandeling in de praktijk is er in geslaagd om in acht betrekkelijk korte hoofdstukken een schat aan praktische informatie te bieden. Met deze informatie bij de hand zal de endodontische herbehandeling, die voor velen nog een grote uitdaging is, met meer gemak, voldoening en succes kunnen worden uitgevoerd. Belangrijk voor een succesvol resultaat is een goede indicatiestelling. De Nederlandse tandarts heeft in de DETI-score (Dutch Endodontic Treatment Index) en CEB (Classificatie Endodontische Behandeling) twee uitstekende instrumenten om juist dat deel goed en nauwkeurig uit te voeren.

Het lezen van De endodontische herbehandeling in de praktijk is niet alleen een waardevolle ervaring, maar biedt ook veel leesplezier door de vlotte stijl en het grote aantal kwalitatief hoogstaande illustraties bij de tekst. Kortom: dit eerste deel in de reeks Tandheelkundige essenties is een zeer nuttige en informatieve uitgave, ideaal als onderdeel van de permanente professionele ontwikkeling van de tandarts die te maken krijgt met verschillende vormen van endodontisch falen.

Klik hier voor alle titels in de reeks Tandheelkundige essenties.


Over de auteur
Dr. Bun San Chong is endodontoloog en werkt bij Guy's Hospital in London. Hij is actief betrokken bij de nascholing van specialisten.
Michiel de Cleen is tandarts-endodontoloog. Naast zijn klinische werkzaamheden is hij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Tandartspraktijk, cursusdocent op het gebied van de endodontie, mede-auteur van het standaardwerk Endodontologie en auteur van tientallen artikelen in binnen- en buitenlandse vaktijdschriften.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1  Het bepalen van succes en mislukking
Hoofdstuk 2  Inzicht in endodontische mislukkingen
Hoofdstuk 3  Het besluitvormingsproces
Hoofdstuk 4  De biologische doelstellingen van herbehandeling
Hoofdstuk 5  Ontmantelen van de coronale restauratie
Hoofdstuk 6  Het wortelkanaal toegankelijk maken
Hoofdstuk 7  Obstructies en verstoppingen van het wortelkanaal
Hoofdstuk 8  Chirurgie als alternatief

Review

Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde, (113) augustus 2006, p. 338

[...]Door de uitstekende vertaling en goede redactionele aanpassing aan de in de Nederland gebruikelijke termen blijft het positieve oordeel (over de Engelse editie red.) van Van Loveren [NTvT september 2005]ten volle gehandhaafd. [...] Al met al een goed en handig boek voor de conservatieve en de chirurgische herbehandeling in de gevallen waar de initiële wortelkanaalbehandeling niet tot genezing heeft geleid.

S.K. Thoden van Velzen, Amstelveen

Nederlands Tandartsenblad, 23 juni 2006:
"Het [...] boek heeft een duidelijke structuur en geeft een goede leidraad voor diagnostiek, planning en uitvoering van endodontische herbehandelingen, zowel de niet-chirurgische als de chirurgische. De hoofdstukken zijn rijk geillustreerd met foto's en illustraties en het boek leest zeer gemakkelijk. Oftwel: de auteur is geslaagd in zijn opzet."
Arjen W. Clement, tandarts-endodontoloog

Over de Engelse editie:
"(...) Dr. Chong does an excellent job in presenting the rationale for managing endodontic failures. This concise book is up-to-date on all new materials, devices and techniques used in endodontics. After reading this book, every practitioner should have a better understanding of the prognosis of retreatment." Reviewed by Steven Stern, DDS, NYSDJ December 2004.

Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789085620143
Serie Tandheelkundige essenties
Verschijningsdatum 1 jan. 2006
Omvang 155
Redactie M. de Cleen
Editie 1
Auteur(s) B.S. Chong UbA vertalers
Reeksnummer 1
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands

Scroll to top