De lijkschouw in de praktijk

5e herziene editie, met 424 afbeeldingen in kleur

  • U.J.L. Reijnders C. Das
€ 83,70
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

In de opleiding tot arts wordt weinig aandacht besteed aan de lijkschouw. Toch is het de wettelijke taak van de bevoegde arts, de behandelend arts of de forensisch arts – in de functie van benoemd lijkschouwer – om bij overlijden een uitspraak te doen over de (on)natuurlijkheid ervan.

De lijkschouw in de praktijk is in het Nederlands taalgebied een medische bestseller. Deze vijfde herziene druk is volledig geactualiseerd en sluit aan bij actuele standaarden en regelgeving. Dit standaardwerk biedt een uitgebreide theoretische en praktijkgerichte ondersteuning bij het schouwen.

Het boek bevat ruim 400 foto’s en tekeningen. De grote hoeveelheid uniek beeldmateriaal kan de schouwarts helpen een weloverwogen oordeel te vormen over doodsoorzaken en omstandigheden van overlijden.

De lijkschouw de praktijk is bij uitstek geschikt voor huisartsen, verpleeghuisartsen en medisch specialisten, maar is tevens van voor alle artsen die werken in het forensisch vakgebied. andere disciplines die te maken krijgen met overlijden, zoals politiefunctionarissen, officieren van justitie, advocaten, rechters en uitvaartondernemers zullen met dit boek een waardevol instrument voor de beroepsuitoefening in handen krijgen. 

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789085621508
Verschijningsdatum 8 jan. 2018
Omvang 256
Editie 5
Auteur(s) U.J.L. Reijnders C. Das
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands

Scroll to top