Diagnose en therapie, jaarboek 2008

  • J.J.E. van Everdingen, J.H. Glerum
€ 122,30
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Diagnose en therapie is een onmisbare hulp voor het snel naslaan van up-to-date informatie over diagnoses, indicatiestellingen en therapieën. Met als uitgangsprunt de organen en de orgaansystemen worden bijna 1.000 klinische beelden beschreven. De diagnostiek en behandeling van deze ziektebeelden wordt op een beknopte, heldere wijze behandeld door vakexperts, huisartsen én apothekers, de beste combinatie om de klinische relevantie voor de huisartsenpraktijk te waarborgen. Daarnaast behandelt Diagnose en therapie uitgebreid de indicatiestellingen en de therapieën met de meest voorgeschreven geneesmiddelen in de huisartspraktijk.

Diagnose en therapie verschijnt jaarlijks in een geheel geactualiseerde versie. Regelmatig worden nieuwe hoofdstukken toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd. Een belangrijke uitbreiding in de huidige editie is die van het hoofdstuk Chirurgie. Vroeger bestond dit hoofdstuk alleen uit kleine chirurgische ingrepen die ook buiten het ziekenhuis konden worden uitgevoerd. Thans is ook aandacht besteed aan de meer algemene chirurgie. Hierdoor zijn een aantal aandoeningen zoals het mammacarcinoom dat nog nergens aan de orde kwam, in het boek opgenomen. Andere veranderingen betreffen de vormgeving en de actualisatie van de literatuurverwijzingen naar bronnen van richtlijnen en sleutelartikelen.
Review
In Diagnose en Therapie Jaarboek 2008 worden bijna duizend klinische beelden beschreven. In de nieuwste, geactualiseerde editie is onder meer het hoofdstuk Chirurgie grondig herzien. Voorheen was er alleen aandacht voor kleine chirurgische ingrepen die ook buiten het ziekenhuis konden worden uitgevoerd. Nu hebben de auteurs ook oog voor de meer algemene chirurgie. Zo zijn een aantal aandoeningen, waaronder het mammacarcinoom, voor het eerst in het boek opgenomen ( Medisch Contact , januari 2008).
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789031350278
Verschijningsdatum 20 nov. 2007
Omvang 828
Redactie J.J.E. van Everdingen, J.H. Glerum
Editie 1
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top