Dicht bij het einde, terug naar het begin | Irvin Yalom

  • Irvin D. Yalom Inge Pieters
€ 28,99
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving

Heb geen spijt van de dingen die je niet hebt gedaan. Zorg dat je tevreden bent met het leven dat je leidt. Wees goed voor jezelf en voor anderen. Dat zijn drie levenslessen die Irvin Yalom leerde in zijn lange loopbaan als psychiater en als schrijver. In zijn memoires kijkt hij terug op zijn eigen bewogen leven.

Als jongen in een joods-Russisch gezin dat kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika is geëmigreerd, is het lezen van boeken voor de jonge Irvin de enige manier om te ontsnappen aan het 'geestelijke getto' waarin hij opgroeit. In de literatuur vindt hij een schuilplaats, een alternatieve werkelijkheid, een bron van inspiratie en wijsheid. Het schrijven van romans zou voor hem het hoogste blijven wat je als mens kunt bereiken - al koos hij uiteindelijk voor een loopbaan als psychiater.

Zijn leven lang bleef Yalom gefascineerd door de verhalen die zijn patiënten hem toevertrouwden. Het zijn deze verhalen die hem als wetenschapper inspireerden, en die de basis zouden vormden voor zijn boeken - die niet alleen voor hemzelf, maar ook voor lezers over de hele wereld een schuilplaats werden.

Dicht bij het einde, terug naar het begin is het persoonlijkste boek dat de bestsellerauteur, van onder andere Nietzsches tranen (31ste druk), De Schopenhauer-kuur (17de druk) en Het raadsel Spinoza (17de druk), tot nu toe schreef. Het maakt de cirkel van zijn leven rond.

Productdetails
Uitgavejaar 2017
ISBN 9789460035159
Verschijningsdatum 8 sep. 2017
Omvang 420
Editie 1
Auteur(s) Irvin D. Yalom Inge Pieters
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Psychology for Medicine and Healthcare
Psychology for Medicine and Healthcare Susan Ayers Richard de Visser
Speciale prijs € 46,99 Normale prijs € 57,03
Psychodynamic Psychiatry in Clinical Practice
Speciale prijs € 104,00 Normale prijs € 139,96
Patiëntgericht communiceren
Patiëntgericht communiceren Remke van Staveren
€ 36,00

Scroll to top