Gepersonaliseerde medische zorg

Innovatieve zorg afgestemd op persoonlijke behoeften, voorkeuren en waarden

  • N.J.H.W. van Weert J.A. Hazelzet
€ 22,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
  • Nieuw
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

In Nederland wordt veel gewerkt aan waardegedreven zorg en er wordt nog meer over gesproken. Dit boek gaat over wat het voor de praktijk kan opleveren: voor de patiënt en voor de zorgverlener. We hebben inspirerende praktijkvoorbeelden geselecteerd. Voor het NFU-consortium Kwaliteit van Zorg, een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra, is het uitwisselen van dit soort ideeën en praktijken en het gezamenlijk tot bloei brengen ervan dagelijks werk. Dit boek maakt de lezer er deelgenoot van. Ter inspiratie en aanmoediging.

Je voelt jezelf een mensendokter, die echt goed contact heeft met patiënten. Totdat je hen vraagt zelf te rapporteren hoe het met hen gaat. In de ‘patiëntgerapporteerde uitkomsten’ zie je dat je een belangrijk deel van hun functioneren totaal gemist hebt. Later bouw je aandacht daarvoor structureel in je polikliniek in.

Volgens de richtlijnen ben je geïndiceerd voor een operatie, maar als we beter kijken zien we dat je er niet beter van zult worden. In dit boek geven toonaangevende medisch specialisten en andere experts voorbeelden van dat beter kijken naar wat patiënten nodig hebben. Samen met de patiënt. Soms leidt dat ertoe dat ze iets extra’s doen, soms moeten ze iets laten. Altijd volgen zij een systematische aanpak om uit te vinden welke zorg het best past. Dat is gepersonaliseerde zorg.

Dat is waar waardegedreven zorg in de praktijk over gaat: de zorg is van meer betekenis voor de patiënt wanneer deze op zijn situatie is toegesneden. De behoeften, voorkeuren en waarden van patiënten onderkennen die daarbij leidend kunnen zijn én de zorg daarop continu aanpassen. Het ideaal van de gepersonaliseerde zorg komt zo steeds dichterbij.

Productdetails
Uitgavejaar 2020
ISBN 9789090331836
Verschijningsdatum 26 jun. 2020
Omvang 276
Editie 1
Auteur(s) N.J.H.W. van Weert J.A. Hazelzet
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
CVRM in de huisartsenpraktijk
CVRM in de huisartsenpraktijk J.K.W. den Boer M.M. Nijs
€ 49,30
Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk
Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk A.N. Goudswaard C.J. in 't Veld W.L.M. Kramer
€ 145,00
Medische spoedsituaties, 3e geheel herziene editie
€ 65,50
De alles-arts
De alles-arts Martijn van der Kuip Klaas Jan Nauta Annemiek Nooteboom Marceline Tutu van Furth
€ 79,50
Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk
€ 140,00
Interpretatie van ECG's: Een introductie
€ 41,95

Scroll to top