Handboek psychologie in de eerste lijn

kortdurende behandeling van veelvoorkomende problemen

  • E. Lamers
€ 27,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
De eerstelijnspsycholoog (ELP) zoals we die in Nederland kennen, is een uniek fenomeen in de wereld. De eerstelijnsgezondheidszorg is in ons land zo georganiseerd dat een patiënt alleen toegang tot specialistische zorg heeft na een verwijzing via de eerste lijn, ofwel de huisarts. Waar mogelijk, is het de bedoeling dat patiënten met psychische problemen binnen de eerste lijn worden behandeld. Hiertoe werkt de huisarts samen met andere eerstelijnskerndisciplines: ELP en Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) of hij roept de hulp in van een uit de tweedelijns GGZ gedetacheerde Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige (SPV).

De eerstelijnspsychologie heeft zich in Nederland vanuit de praktijk ontwikkeld. In het Handboek psychologie in de eerste lijn is kennis en ervaring samengebracht die de laatste 25 jaar is opgedaan. De redactie heeft veertig auteurs bereid gevonden om hun kennis en praktijkervaring zodanig op schrift te stellen dat het vakgebied goed in beeld wordt gebracht.

Dit handboek is een state of the art van de psychologische hulpverlening in de eerstelijnsgezondheidszorg, met aandacht voor de goede mix van casuïstiek en theorie. Daarnaast wil het boek voor (aankomend) psychologen en andere beroepsbeoefenaren in de AGZ en GGZ informatie bundelen over de setting en de samenwerking in de eerste lijn. Het is daarom bijvoorbeeld ook geschikt voor huisartsen, gezondheidszorgpsychologen, maatschappelijk werkers, sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen en psychotherapeuten.
Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789026517747
Verschijningsdatum 1 sep. 2006
Omvang 432
Editie 1
Auteur(s) E. Lamers
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top