Het gezicht

Atlas van de klinische anatomie

  • Ralf J. Radlanski Karl H. Wesker
€ 71,75
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Het gezicht - atlas van de klinische anatomie is de eerste Nederlandstalige anatomische atlas die primair voor de tandheelkunde is ontwikkeld. Nooit eerder werden de complexe anatomische en topografische structuren van het gezicht zo duidelijk en laag voor laag getoond. Het tekenwerk van de atlas is zeer gedetailleerd en levendig en heeft een driedimensionaal effect. De lezer kijkt telkens vanuit hetzelfde gezichtspunt als hij stap voor stap door de anatomische structuren wordt geleid.


Het gezicht bevat meer dan 380 klinisch relevante tekeningen, ondersteunende teksten en legenda en bestaat uit de volgende zes delen:
 

1. Het gezicht
2. De regio orbitalis
3. De regio nasalis en het mediofaciale gezichtsgebied
4. De mond
5. Het oor
6. De huid en veroudering van het gezicht

Door het verhelderende beeldmateriaal is het boek ook zeer geschikt als ondersteuning bij patiëntcontacten.

Het gezicht is een prachtig en compleet naslagwerk voor onder andere tandartsen-algemeen practici, tandartsen specialisten, mondhygiënisten, tandprothetici en diegenen die voor deze disciplines in opleiding zijn.

Review

"Een prachtig gezicht"

 

"In Het gezicht - Atlas van de klinische anatomie wordt het volmaakte gezicht van model Nina laagje voor laagje ontmanteld. Van gangbare meetpunten en verhoudingen in het gezicht, naar vetcompartimenten, en via spieren en bloedvaten naar de schedel: alle structuren komen gedetailleerd in beeld. De complexe anatomie wordt overzichtelijk doordat Nina telkens vanuit dezelfde opstelling afgebeeld wordt. Allerfraaist zijn de pagina's waarop de bewegingsrichting van de aangezichtsspieren staan afgebeeld bij gezichtsmimiek. [...] Het gezicht is een naslagwerk voor elke medicus die in het hoofdgebied werkzaam is."

Medisch Contact,
juni 2013

Productdetails
Uitgavejaar 2013
ISBN 9789085621218
Verschijningsdatum 24 mei 2013
Omvang 358
Editie 1
Auteur(s) Ralf J. Radlanski Karl H. Wesker
Taal Nederlands

Scroll to top