Incontinentie bij kinderen

een handboek voor de praktijk

  • dr. M. Groeneweg, M. Vijverberg, E. van Everdingen, J. van der Deure
€ 67,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Incontinentie bij kinderen is een veel voorkomend probleem dat een grote impact heeft op de ontwikkeling van een kind en op het gezin waarin het opgroeit. Het is bekend dat het niet ,of te laat, behandelen van incontinentieklachten kan leiden tot andere aandoeningen op de kinderleeftijd en klachten van de urinewegen op latere leeftijd.

Incontinentie bij kinderen is een praktische en op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde leidraad voor de diagnostiek en behandeling van kinderen met urine-incontinentie, bedplassen, obstipatie en fecesincontinentie.

Een multidisciplinair team van auteurs uit Nederland, België en Duitsland is er op indrukwekkende wijze in geslaagd een handboek samen te stellen dat niet alleen het wetenschappelijk fundament legt onder een passende benadering van incontinentie, maar ook een praktijkgerichte handleiding is voor alle medische professionals die met incontinentie bij kinderen te maken krijgen.

Dit standaardwerk is een onmisbare bondgenoot van kinderartsen, jeugdartsen, psychologen, huisartsen, verpleegkundig specialisten, psychiaters en fysiotherapeuten die incontinentie bij kinderen diagnosticeren en behandelen.


Review

"Het boek is prachtig vormgegeven en heeft een overzichtelijke en puntsgewijze lay-out met schema's, tabellen en figuren. [...] De kracht van het boek zit ten eerste in de goede wetenschappelijke onderbouwing in combinatie met vele praktische handvatten die de behandelaar kan inzetten in het beleid naar zowel ouders als kind. Ten tweede maakt de bundeling van huidige kennis, onder andere gebruikmakend van de NVK/CBO-richtlijnen over incontinentie en obstipatie bij kinderen en de richtlijnen vanuit de ICCS dat de lezer weer up-to-date is. Concluderend: gezien de hoge frequentie van optreden van mictie- en defecatieproblemen bij kinderen in de algemene pediatrische praktijk, is het boek een aanrader voor ieder algemeen kinderarts/arts-assistent (i.o.)" Tijdschrift voor Kindergeneeskunde, augustus 2012

Productdetails
Uitgavejaar 2012
ISBN 9789085621102
Verschijningsdatum 5 apr. 2012
Omvang 320
Redactie dr. M. Groeneweg, M. Vijverberg, E. van Everdingen, J. van der Deure
Editie 1
Auteur(s) M. Groeneweg M. Vijverberg E. van Everdingen J. van der Deure
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789085621478_1_1.jpg
Handboek effectieve communicatie in de huisartsenpraktijk P.W. Dielissen E.J. van der Jagt A.A. Timmerman
Speciale prijs € 81,72 Normale prijs € 93,75
9789085621423_2.jpg
€ 67,95
9789078380214.jpg
Acute Diabetes Problemen in de huisartspraktijk en op de huisartsenpost D. Tavenier S. Verhoeven J.V.H. Palmen H.J.G. Bilo
€ 19,99
9789085620600_4.jpg
Praktische Dermatologie R.I.F. van der Waal
€ 72,75

Scroll to top