Kinderen met autisme en een normale begaafdheid

een begeleidingsprogramma vor oudergroepen

  • A. Kuyper, S. Tiberghien
€ 27,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
‘Door een snellere en betere onderkenning en door een accuratere diagnosestelling, is het aantal kinderen bij wie autisme wordt vastgesteld de laatste jaren gevoelig gestegen. Een rationalisering van het hulpverleningsaanbod voor deze kinderen en hun ouders is dan ook onvermijdelijk. Dat dit niet noodzakelijk hoeft samen te gaan met kwaliteitsverlies, wordt voortreffelijk ge ustreerd door de reeks groepsbegeleiding die ontworpen is voor ouders van kinderen met autisme door de thuisbegeleidingsdiensten Tanderuis (Lochristi) en Het Raster (Antwerpen).
Deze gebruiksklare pakketten bieden aan de begeleiders voldoende houvast, maar eveneens de nodige ruimte voor eigen invulling en maken optimaal gebruik van de meerwaarde die het groepsgebeuren kan bieden. Ze vormen dan ook een ideale leidraad om op effici e wijze de deskundigheid van ouders te verhogen, zodat ze beter in staat zijn om te beantwoorden aan de complexe opvoedingseisen van hun kind.’ Prof. Herbert Roeyers, hoogleraar ontwikkelingsstoornissen Universiteit Gent. Dit groepsprogramma omvat een reeks van elf bijeenkomsten met informatieoverdracht, praktische oefeningen en inlevingsoefeningen, (thuis)opdrachten, videomateriaal, uitwisselingsmomenten tussen de ouders onderling en ruimte voor discussie. Het verloop van elke sessie en de daarbij horende documenten zijn opgenomen in het Werkboek voor de ouders en in de Handleiding voor de begeleiders.
In deze Handleiding worden bovendien bijkomende informatie, bijkomend materiaal en instructies gegeven voor de begeleiders. De bedoeling van deze groepsbijeenkomsten is de ouders duidelijk te maken hoe het komt dat de opvoeding van een kind met autisme anders verloopt en stap voor stap te werken aan meer inzicht in het autistisch denken en doen. Samen met de deelnemende ouders wordt gezocht naar een manier om met hun kinderen om te gaan. Het aangeboden programma steunt op een jarenlange ervaring binnen de twee thuisbegeleidingsdiensten en is uitvoerig getest in de praktijk. Het kan dienen als voorbereiding of aanvulling op de individuele ouderbegeleiding. Voor sommige ouders biedt de groepsbegeleiding alleen zelfs al voldoende hulp.
Naast deze versie voor ouders van kinderen met autisme en een normale begaafdheid bestaat er ook een versie, zowel een handleiding als een werkboek, voor ouders van kinderen met autisme en een verstandelijke handicap. ‘Autisme’ is in beide versies van dit groepsprogramma ruim op te vatten en staat voor alle aandoeningen uit het autismespectrum (dus ook: syndroom van Asperger, PDD-NOS, atypisch autisme).
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789020964516
Verschijningsdatum 1 jun. 2006
Omvang 175
Editie 1
Auteur(s) A. Kuyper, S. Tiberghien
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9781118280249.jpg
Veterinary Epidemiology Michael Thrusfield, Robert Christley
€ 112,88
9781118824245_2.jpg
Pathology of Laboratory Rodents and Rabbits, 4th revised edition Stephen W. Barthold, Dean H. Percy, Stephen M. Griffey
Speciale prijs € 109,00 Normale prijs € 110,53
9780198841326.jpg
Epidemiology with R Bendix Carstensen
€ 70,55
Veterinary Ophthalmology
Veterinary Ophthalmology Maggs, D.; Glaze, M.B.
€ 32,10
Health Seeking Behavior of Antiretrovira
€ 48,21
9783319464022.jpg
Animal Parasites Heinz Mehlhorn
€ 113,31

Scroll to top