Kindergeneeskunde. Inclusief online multimediale omgeving

Principes & praktijk

  • Paul Brand, Tjalling de Vries, Judith de Bont, Nico Hartwig, Károly Illy, Frank Kneepkens, Maroeska te Loo, Carsten Lincke, Henriëtte Moll en Ben Semmekrot
€ 97,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving

Kindergeneeskunde: principes en praktijk is een compleet, multimediaal basiswerk dat je klaarstoomt voor de klinische praktijk. Een team van tien bevlogen kinderartsen heeft de handschoen opgepakt om deze toegankelijk geschreven uitgave tot stand te brengen. Boordevol beeldmateriaal en verklarende infographics en met de praktijkgerichte website www.praktischekindergeneeskunde.nl waarop verklarende video’s, animaties en uitdagende kennistoetsen te vinden zijn.

  • 96 veelvoorkomende klachten, beschreven volgens een vaste indeling;
  • met meer dan 500 tekeningen, foto’s en infographics
  • de perfecte voorbereiding op de klinische praktijk

Kindergeneeskunde: principes en praktijk bestaat uit drie delen. In deel I, Principes, bespreken de auteurs de zeven CanMEDS-competenties van artsen, toegespitst op kinderen en kindergeneeskunde. In deel II, Praktijk, volgt een bespreking van 96 klachten en verschijnselen. Er is een keuze gemaakt voor de meest voorkomende klachten én voor klachten en ziekten die je niet mag missen omdat ze ernstig of levensbedreigend zijn. De klachten worden volgens een heldere, vaste structuur besproken, waarbij de auteurs je talloze nuttige praktijktips aan de hand doen. Deel III, Vignetten, belicht hulpmiddelen die je in je dagelijkse werk kunt inzetten bij de zorg voor kinderen.

Kindergeneeskunde: principes en praktijk is hiermee nu al een standaardwerk dat studenten geneeskunde, coassistenten en a(n)ios kindergeneeskunde helpt om het vak in de vingers te krijgen en hen inspireert tot het verlenen van de beste zorg voor kinderen. Maar deze uitgave is niet alleen geschikt voor de opleiding: boek en website bieden ook praktiserende kinderartsen, jeugdartsen en huisartsen een rijke bron voor het opfrissen van kennis en het zoeken van antwoorden op klinische vragen.


Inhoudsopgave


Deel I: Principes

 

Deel II: Praktijk

1. Opvang van het bedreigde kind

2. De pasgeborene

3. Algemene verschijnselen

4. Pijn

5. Fysieke groei

6. Ge

Productdetails
Uitgavejaar 2016
ISBN 9789085621454
Verschijningsdatum 26 apr. 2016
Omvang 566
Redactie Paul Brand, Tjalling de Vries, Judith de Bont, Nico Hartwig, Károly Illy, Frank Kneepkens, Maroeska te Loo, Carsten Lincke, Henriëtte Moll en Ben Semmekrot
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands
Scroll to top