Kleine Kwalen bij kinderen

  • Just Eekhof Sjoerd Bruggink Marissa Scherptong-Engbers Annemarije Kruis Tobias Bonten
€ 69,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van typische, kleine en vaak onschuldige kwalen bij kinderen. Het verduidelijkt daarnaast de overwegingen voor het handelen in de huisartsenpraktijk. Het richt zich in de eerste plaats op huisartsen en huisartsen in opleiding, consultatiebureauartsen, jeugdartsen en kinderartsen. Maar het kan ook waardevol zijn voor andere professionals die met kinderen werken, voor geïnteresseerde leken, én voor ouders.

Kleine Kwalen bij kinderen maakt deel uit van de serie Kleine kwalen. In het boek worden 165 aandoeningen behandeld aan de hand van een vaste en overzichtelijke structuur. Eerst worden de etiologie en waarmee de patient komt beschreven, dan de diagnostiek en het beleid. Het boek beschrijft aandoeningen als krentenbaard, platvoeten en waterpokken. Daarmee onderscheidt het zich van andere boeken over kindergeneeskunde, waarin vooral aandacht is voor ernstige aandoeningen. De vele foto’s helpen de tekst te verduidelijken: ze tonen duidelijk de kenmerken van de verschillende aandoeningen.

Deze herziening van het boek uit 2016 kent nieuwe hoofdstukken, verduidelijkt de differentiaal diagnose en voegt de meest recente evidence-based inzichten uit de literatuur aan alle hoofdstukken toe.

De inhoud van dit boek sluit aan bij de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

De redactie van dit boek was in handen van Just Eekhof, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong – Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten. Zij zijn praktiserend huisarts en  hebben expertise als onderzoeker en docent huisartsgeneeskunde.


Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2022
ISBN 9789036827386
Verschijningsdatum 7 jan. 2022
Redactie Just Eekhof Sjoerd Bruggink Marissa Scherptong-Engbers Annemarije Kruis Tobias Bonten
Editie 5
Taal Nederlands

Scroll to top