Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij ouderen

  • Just Eekhof Sjoerd Bruggink Marissa Scherptong-Engbers Annemarije Kruis Tobias Bonten
€ 57,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen geeft een praktische leidraad voor zestig alledaagse klachten bij mensen van ongeveer 75 jaar of ouder. Diagnostiek en beleid krijgen een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. De inhoud sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

In het boek wordt iedere aandoening aan de hand van een vaste en overzichtelijke structuur behandeld. Elk hoofdstuk begint met kernpunten die de belangrijkste aspecten van de aandoening in een oogopslag bij elkaar zetten. Aan vrijwel ieder hoofdstuk zijn illustraties toegevoegd.

Aan deze geheel herziene editie zijn 10 nieuwe hoofdstukken toegevoegd en is veel nieuw beeldmateriaal opgenomen. Daarnaast is al deze informatie ook online beschikbaar via Kleine Kwalen Online.

Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen is bedoeld voor de huisarts (in opleiding), de specialist Ouderengeneeskunde (in opleiding), de praktijkondersteuner en de wijkverpleegkundige. Het boek is ook waardevol voor andere professionals die betrokken zijn bij de medische zorg voor ouderen en net zoals de andere kleine kwalen boeken is het boek ook interessant voor medisch studenten.

De redactie van dit boek was in handen van Just Eekhof, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong – Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten. De redactieleden hebben expertise als praktiserend huisarts, onderzoeker en docent huisartsgeneeskunde.

Met veel dank voor hun medewerking aan

- dr. Tony Poot, hoofd van de NHG-kaderopleiding Ouderengeneeskunde, en

- prof. dr. Wilco Achterberg hoogleraar Institutionele zorg en ouderengeneeskunde beiden werkzaam bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde LUMC.


Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2020
ISBN 9789036825481
Verschijningsdatum 23 nov. 2020
Redactie Just Eekhof Sjoerd Bruggink Marissa Scherptong-Engbers Annemarije Kruis Tobias Bonten
Editie 2
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands

Scroll to top