Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk | geheel herziene 8e editie

  • Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten
€ 60,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
  • Beschikbaar vanaf 30 oktober 2018
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving
Dit boek beschrijft de diagnostiek en behandeling van 236 veelvoorkomende kleine kwalen in de huisartsenpraktijk. Het zijn relatief onschuldige aandoeningen, zoals moeheid, platvoeten of een koortslip. Hierbij volstaat vaak uitleg en een eenvoudig advies. Het boek is bedoeld voor huisartsen (in opleiding), praktijkondersteuners, physician assistants, klinisch verpleegkundigen en medisch studenten. 
In Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk wordt iedere aandoening aan de hand van een vaste en overzichtelijke structuur behandeld. De diagnostiek en het beleid zijn voorzien van een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. Bij vrijwel alle kwalen is ook een illustratie aanwezig. Aan deze editie zijn twintig nieuwe hoofdstukken en diverse nieuwe tekeningen en foto’s toegevoegd. Daarnaast is al deze informatie nu ook online beschikbaar via Kleine Kwalen Online.

De redactie van Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk bestaat uit Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten. Redactie en auteurs hebben expertise als huisarts en onderzoeker/docent huisartsgeneeskunde.

De inhoud van dit boek sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). 

Aan de achtste, geheel herziene druk van Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk zijn ruim 20 nieuwe hoofdstukken toegevoegd (zoals Blauwe plekken,  Bedwantsen, Dupuytren). Doordat elk hoofdstuk begint met kernpunten ziet de lezer in een oogopslag de belangrijkste aspecten van de aandoening. 

Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk is bedoeld voor huisartsen, huisartsen in opleiding en medisch studenten. Het boek is echter ook waardevol voor andere artsen, praktijkondersteuners, physician assistants of klinische verpleegkundigen die in hun dagelijkse praktijk met kleine kwalen worden geconfronteerd.

Naast Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk zijn ook de volgende boeken verkrijgbaar: 
  • Kleine kwalen bij kinderen, over aandoeningen die specifiek bij kinderen voorkomen en 
  • Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen, over aandoeningen die specifiek bij ouderen voorkomen.


LET OP! Dit betreft de nieuwe editie; kaft is slechts ter illustratie en betreft de voorkant van de 7e editie.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789036822503
Verschijningsdatum 30 okt. 2018
Redactie Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten
Editie 8
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands
Scroll to top