Klinische Immunologie

bevat de hoofdstukken 1 en 10 t-m 17 uit het boek ´Immunologie´ aangepast voor de Medische Specialisten

  • G.T. Rijkers
€ 69,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Immunologie is de studie van het immuunsysteem. Het immuunsysteem is uitermate dynamisch en ingewikkeld en heeft als belangrijkste doel het lichaam te beschermen tegen infecties door alle mogelijke micro-organismen en parasieten. Veel verschillende celtypen en moleculen werken samen om zo'n infectie te bestrijden. Het immuunsysteem is altijd actief, gelukkig veelal zonder dat we het merken. Immunologie is een modern vakgebied dat volop in beweging is. Veel ziekten en aandoeningen hebben een immunologische component en tal van nieuwe therapieën zijn gestoeld op immunologische werkingsprincipes.

In Klinische Immunologie wordt het complexe immuunsysteem van de mens helder en overzichtelijk uiteengezet.In dit boek staan de meer klinische aspecten van het immuunsysteem centraal. Onderwerpen als immuundeficiëntie, overgevoeligheidsreacties, afstoting bij transplantaties en vaccinaties worden daarin behandeld. De voor de klinische praktijk belangrijke stoornissen van het immuunsysteem die het gevolg kunnen zijn van voeding, stress en genotsmiddelen, worden besproken in een eigen hoofdstuk, 'Verworven stoornissen van het immuunsysteem'.

De nadruk in deze uitgave ligt op de klinische praktijk. Met behulp van diverse aansprekende klinische voorbeelden en alledaagse casuïstiek behandelen de auteurs de eigenschappen en functies van honderden moleculen en cellen (zowel de hoofdrolspelers als de figuranten).

Immunologie is geschreven in het Nederlands en de behandelde ziekten, getallen en statistieken zijn gebaseerd op de Nederlandse situatie. De auteurs zijn deelspecialisten en behoren tot de top van de Nederlandse wetenschap op het gebied van immunologie. Door de leesbaarheid en duidelijke structuur van de tekst, de overzichtelijke tekeningen, illustraties en foto's wordt de ingewikkelde materie zo helder mogelijk aangeboden.

Klinische Immunologie is primair geschreven voor medisch specialisten.
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789031380367
Verschijningsdatum 1 jan. 2010
Omvang 206
Redactie G.T. Rijkers
Editie 1
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Kumar and Clark's Clinical Medicine
Speciale prijs € 60,99 Normale prijs € 76,29
Cellular and Molecular Immunology, 9th revised edition
Cellular and Molecular Immunology, 9th revised edition Abul K. Abbas, Andrew H. H. Lichtman, Shiv Pillai
Speciale prijs € 69,00 Normale prijs € 77,50
De Nederlandse uitgave van PHTLS
€ 99,95
Oxford Handbook of Medical Dermatology
Oxford Handbook of Medical Dermatology Susan Burge Rubeta Matin Dinny Wallis
Speciale prijs € 34,95 Normale prijs € 45,32
Immune System, 4th revised edition
Speciale prijs € 58,95 Normale prijs € 66,54
Harrison's Principles of Internal Medicine, Twentieth Edition (Vol.1 & Vol.2)
Harrison's Principles of Internal Medicine, Twentieth Edition (Vol.1 & Vol.2) J. Larry Jameson Anthony S. Fauci Dennis L. Kasper
Speciale prijs € 169,99 Normale prijs € 218,91

Scroll to top