Leerboek intensive-care-verpleegkunde neonatologie

  • G.T.W.J. van den Brink
€ 129,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Het Leerboek intensive-care-verpleegkunde neonatologie is het eerste leerboek dat de multidisciplinaire behandeling en verpleegkundige zorg van te vroeg of ziek geboren kinderen beschrijft. Deze kinderen worden behandeld in speciale neonatale centra, waar intensive care bedreven wordt, en op kinderafdelingen van high care-units. Dit leerboek is bedoeld voor verpleegkundigen die een vervolgopleiding (intensive care) neonatologie volgen, maar het is als naslagwerk ook zeer geschikt voor andere professionals binnen deze belangrijke tak van de gezondheidszorg.
Het leerboek is opgebouwd aan de hand van aspecten van het menselijk functioneren en heeft als uitgangspunt het verpleegkundig proces. De meeste hoofdstukken beginnen met een beroepsondersteunend deel a, dat de fysiologie, diagnostiek, pathologie en de behandeling beschrijft.

In deel b van ieder hoofdstuk gaan de auteurs in op de verpleegkundige zorg van het verpleegkundig proces.
Aan de orde komen onder meer respiratie, circulatie, zenuwstelsel, milieu interne, endocrien systeem, gastro-intestinaal systeem, lichaamstemperatuur en -regulatie, pijn en pijnbestrijding. Ten slotte worden in enkele capita selecta onderwerpen behandeld als veiligheid, reanimatie, farmacologie en de invloed van moederlijke factoren op de baby.
De auteurs zijn allen betrokken bij de zorg voor neonaten en hebben een verpleegkundige, medische of paramedische achtergrond.
Met dit leerboek is de reeks boeken over intensive care verpleegkunde compleet. Eerder verschenen bij Elsevier gezondheidszorg het Leerboek intensive-care-verpleegkunde 1, het Leerboek intensive-care-verpleegkunde 2 en het Leerboek intensive-care-verpleegkunde kinderen.

Bestemd voor:
Intensive care, specialistisch verpleegkundige
Productdetails
Uitgavejaar 2001
ISBN 9789035217034
Verschijningsdatum 1 jan. 2001
Omvang 1175
Redactie G.T.W.J. van den Brink
Editie 1
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands

Scroll to top