Logopedie en leerkracht

  • C. Lindenberg-Meijerman
€ 37,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Logopedie en leerkracht is bedoeld voor de studenten aan de lerarenopleiding. Logopedie en leerkracht stimuleert hen beter te communiceren in de klas en op de ouderavond. De studenten leren leerlingen met logopedische problemen op tijd te signaleren en verder te helpen. Ook kan de aanstaande leerkracht de gevolgen van communicatieproblemen helpen voorkómen. Logopedie en leerkracht bevat twee delen: 'De Leerkracht spreekt' en 'De Leerling Spreekt'. De bijbehorende dvd toont videofragmenten van zowel leraren als leerlingen die moeite hebben met communiceren. De casuistiek en de problematiek in Logopedie en leerkracht kan als volgt in trefwoorden worden samengevat voor de leerkrachten en leerlingen:
Leerkrachten: stemgebruik, articutatie, horen en spreken voor een groep; Leerlingen taal en spraakontwikkeling, luistergedrag, stotteren en stemgebruik. De student kan de theorie gemakkelijk met de praktijk in verband brengen. Logopedie en leerkracht is zeer geschikt voor competentiegerichte zelfstudie door tussenvragen, individuele opdrachten en samenwerkingsopdrachten met medestudenten. De opdrachten zijn uitdagend en beroepsecht en leveren nuttige producten op voor de student zelf, voor de leerling, de ouders of de stageschool.
Het resultaat van deze studieactiviteiten is een bekwame leerkracht die inzicht heeft in communicatieve problemen bij zichzelf en bij de leerlingen. Deze leerkracht heeft tegelijk mogelijkheden om veel van deze problemen voor te zijn. Daardoor kunnen die leerlingen gemakkelijker en enthousiastes kortom met meer 'leerkracht', deelnernen aan activiteiten in de klas. Inclusief
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789001300012
Verschijningsdatum 1 jun. 2007
Omvang 246
Editie 1
Auteur(s) C. Lindenberg-Meijerman
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands

Scroll to top