Medische geschiedenis

Ziekte Kennis Dokter en patiënt Gezondheidszorg en maatschappij

  • H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart en F.G. Huisman
€ 49,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
E-mailadres
Informatie
Beschrijving

Dit boek biedt een overzicht van de geschiedenis van wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde en de doorwerking daarvan in de moderne gezondheidszorg. 

Hoe is in de loop van de tijd gereageerd op ziekte en bedreigingen van de volksgezondheid? Waar, hoe en door wie werd de daartoe benodigde kennis verworven? Hoe werd die kennis in de praktijk gebracht? Wat kunnen we leren van het verleden?

In vier delen (‘Ziekte’, ‘Kennis’, ‘Dokter en patiënt’ en ‘Maatschappij en gezondheidszorg’) biedt Medische geschiedenis een kader voor reflectie op de huidige medische praktijk. De medische geschiedenis wordt daartoe besproken in  thema’s die relevant zijn voor het begrip van moderne gezondheidszorg.

Die thematische opbouw past bij de moderne visie op de medische geschiedschrijving. Daarbij is niet alleen aandacht voor de grote dokters en de vooruitgang in de geneeskunde, maar ook voor de maatschappelijke context en de paradoxen in het stelsel. Het boek is oorspronkelijk geschreven als leerboek voor het medisch onderwijs maar is door de brede opzet niet alleen interessant voor  studenten geneeskunde, maar evenzeer voor een breder veld van professionals in de gezondheidszorg.

De redactie heeft nationale en internationale auteurs geselecteerd die als onderzoeker en docent van de betreffende thema’s hun sporen hebben verdiend.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2018
ISBN 9789036821681
Verschijningsdatum 7 aug. 2018
Omvang 285
Redactie H.F.P. Hillen, E.S. Houwaart en F.G. Huisman
Bindwijze Hardcover
Taal Nederlands
Scroll to top