Neuropsychiatrie in de praktijk

  • P.D. Meesters W.A. van Gool
€ 104,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Neuropsychiatrie in de praktijk richt de aandacht op de ziektebeelden van patiënten die zich sinds de boedelscheiding tussen de neurologie en de psychiatrie in een niemandsland bevinden. Bij de diagnostiek en behandeling van neuropsychiatrische patiënten ervaren veel behandelaars lacunes ten aanzien van neurologische dan wel psychiatrische aspecten.
Neuropsychiatrie in de praktijk is, onder redactie van Paul David Meesters (psychiater) en Pim van Gool (neuroloog), geschreven door Nederlandse auteurs die alien in de ambulante of klinische praktijk werkzaam zijn.
Aan de hand van levensechte patiëntvoorbeelden behandelen zij een breed scala aan neuro-psychiatrische ziektebeelden, waaronder:
specifieke klinische syndromen (o.a. katatonie, syndroom van Charles Bonnet, ontoudingsdelier, maligne neurolepticasyndroom, bewegingsstoornissen door antipsychotica),
verschillende vormen van dementie (o.a. frontotemporale dementie, dementie met Lewy bodies, dementia paralytica, ziekte van Creutzfeldt-Jakob, ziekte van Huntington),
neuropsychiatrische manifestaties bij somatische aandoeningen (o.a. obstructief slaapapneusyndroom, diabetes mellitus, cerebrovasculaire aandoeningen, epilepsie)
bijzondere presentaties van klassieke ziektebeelden (o.a. depressie bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson, syndroom van Gilles de la Tourette, schizofrenie en manie op hoge leeftijd).
In elk hoofdstuk wordt een ziektebeeld uitgewerkt, waarbij de differentiële diagnose, de indicaties voor diagnostisch hulponderzoek en de mogelijkheden voor behandeling uitgebreid aan bod komen. Ook de pathogenese en nieuwe ontwikkelingen worden toegelicht en ieder hoofdstuk besluit met de meest relevante wetenswaardigheden. Illustraties, schema's en tabellen maken het boek tot een aantrekkelijk geheel.
Het boeiende van dit boek is dat voor de bespreking van de neuropsychiatrische stoornissen juist het verhaal van de patiënt steeds als uitgangspunt is gekozen.
Uit het ten geleide van Piet Eikelenboom.
Neuropsychiatrie in de praktijk is uitermate geschikt als praktische leidraad en als studiemateriaal voor onder andere neurologen, psychiaters, geriaters, verpleeghuisartsen, arts-assistenten in opleiding voor deze specialismen en (neuro) psychologen.
Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789035229143
Verschijningsdatum 12 jun. 2007
Omvang 282
Redactie P.D. Meesters W.A. van Gool
Editie 1
Auteur(s) G.J. Biessels
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Medical Physiology
Medical Physiology Walter F. Boron Emile L. Boulpaep
Speciale prijs € 69,99 Normale prijs € 110,00
Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology, 13th revised edition
Speciale prijs € 71,99 Normale prijs € 88,66
Vander's Human Physiology, 14th revised edition
Speciale prijs € 62,95 Normale prijs € 68,72
Human Anatomy & Physiology, Global Edition
Human Anatomy & Physiology, Global Edition Elaine N. Marieb Katja N. Hoehn
Speciale prijs € 61,99 Normale prijs € 70,84
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 11th revised edition
Fundamentals of Anatomy & Physiology, 11th revised edition Frederic H. Martini Judi L. Nath Edwin F. Bartholomew
Speciale prijs € 67,50 Normale prijs € 70,84

Scroll to top