Onderzoek en behandeling van de thorax

  • Koos van Nugteren Dos Winkel
€ 50,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

De thorax vormt een gesloten structuur van ribben, ribkraakbeen, borstbeen en wervels. Deze structuur zorgt er voor dat vitale organen zoals hart, maag en longen worden beschermd tegen inwerkend geweld. Bewegingen van de thorax maken het mogelijk dat wij kunnen ademhalen. Orthopedische aandoeningen van de thoracale wervelkolom hebben dan ook vaak invloed op de ademhaling en de ruimte die de vitale organen binnen de borstkas innemen.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van de thorax.  Besproken worden onder andere: kyfose, ziekten van Scheuermann, scoliose, impressiefracturen, wervelluxatie, ziekte van Bechterew, zwevende rib syndroom, DISH, intercostaalneuralgie, klaplong, longtoptumor en COPD.

 

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in diverse addenda die volgen op de patiëntencasus.


De tekst is rijkelijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto's. Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen en orthopeden.

Productdetails
Uitgavejaar 2013
ISBN 9789036804882
Serie Orthopedische casuïstiek
Verschijningsdatum 1 nov. 2013
Omvang 153
Redactie Koos van Nugteren Dos Winkel
Editie 1
Taal Nederlands

Scroll to top