Onderzoek en behandeling van het bekken

  • Koos van Nugteren Dos Winkel
€ 50,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

 

De mens is het enige zoogdier dat permanent op twee benen loopt. Het menselijk bekken moest zich in de loop van de evolutie aanpassen om deze manier van voortbewegen mogelijk te maken. Veel orthopedische aandoeningen van het bekken hebben op een of andere manier te maken met de bouw aan het bekken en onze bijzondere manier van voortbewegen.

 

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van aandoeningen van het bekken en sacro-iliacale gewricht. Besproken worden onder andere: labrumletsels, bekkeninstabiliteit, de ziekte van Bechterew, avulsiefracturen bij jongeren, de liesbreuk en pathologie van het bekkenarteriën die verraderlijk veel lijken op orthopedische problematiek.

 

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in diverse addenda die volgen op de patiëntencasus.

 

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achter in het boek tonen handige overzichten van klinische testen die worden gebruikt bij bekkeninstabiliteit en bij femoro-acetabulair impingement. Verder vindt men er een overzicht van oefeningen ter behandeling van bekkeninstabiliteit.


Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, oefentherapeuten, huisartsen en orthopeden.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2013
ISBN 9789036803557
Verschijningsdatum 27 jun. 2013
Omvang 149
Redactie Koos van Nugteren Dos Winkel
Editie 1
Taal Nederlands

Scroll to top