Pakket 2: 2 leerboeken HBO-V

€ 129,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dit pakket bestaat uit twee boeken; Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen en Verlieskunde

 

Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen

Dit unieke Leerboek psychiatrie voor verpleegkundigen is bij uitstek een handreiking bij de verpleegkundige diagnostiek, mogelijke interventies en de bejegening van mensen met psychiatrische problemen. Daarnaast biedt het een grondig overzicht van de kenmerken en behandelingsaspecten van de belangrijkste psychiatrische stoornissen.

 

Verlieskunde

Niet iedereen beschikt over voldoende zelfzorgcapaciteiten om actief en bewust, op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo, afscheid te nemen. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van de eigen gezondheid, van het werk, van een lichaamsdeel of het land van herkomst. Voor deze mensen is zorgvuldige professionele support onmisbaar. Over welke competenties dient een professional te beschikken om goede verliesbegeleiding te kunnen geven?

In Verlieskunde wordt deze vraag volledig beantwoord. Deze vijfde, geheel herziene druk biedt alle kennis over verlies, verliesverwerking en verliesbegeleiding die een beroepskracht nodig heeft om competent te worden in verliesbegeleiding. Allereerst worden de drie verliesverwerkingsfactoren ontleed: welke impact heeft verlies? Hoe gaat iemand ermee om (verliescoping)? En hoe voelt iemand zich gesteund (verliessupport)? Hoe steunen of blokkeren deze drie factoren de drie rouwtaken waarvoor iemand staat bij verlies? Vervolgens wordt de meest actuele kennis over methoden en technieken in de verliesbegeleiding en rouwtherapie beschreven. Een nieuw element hierin is bijvoorbeeld de verlieskunde-zorgstandaard, een middel om de samenwerking tussen professionals te verbeteren. Ook de vaardigheden die een professional nodig heeft om zelf gezond te blijven, komen aan de orde. Een compleet nieuw hoofdstuk verschaft de meest recente informatie over het Unfinished Business Syndroom (UBS). Dit kan een belangrijke bijdrage leveren in het herkennen en gericht ondersteunen van mensen die, soms tientallen jaren, zijn vastgelopen in oud zeer.
Verlieskunde is bedoeld voor verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers, psychologen, sociaal-pedagogische hulpverleners, arbeidsdeskundigen, coaches en counselors, reddingswerkers, pastoraal werkers, onderwijsgevenden, managers, journalisten en studenten in opleiding voor deze beroepen.

 

 

Productdetails
Uitgavejaar 2013
ISBN 9789035235960
Verschijningsdatum 1 aug. 2013
Editie 1
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Stress onder controle
Stress onder controle Jan Verhulst
€ 40,95
Contact!
€ 48,95
Groen en grijs
Groen en grijs K. van Kordelaar
€ 26,95

Scroll to top