Parels uit het longfunctie-onderzoek

  • Marc Decramer Alain van Meerhaeghe Rene Deman
€ 21,30
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Dit boek is opgevat als een witboek dat aan de hand van een 50-tal casussen het belang van de verschillende longfunctietests onderlijnt. De tests die onder de loep genomen worden zijn spirometrie en flow-volumecurve, absolute longvolumes, luchtwegweerstand en specifieke conductantie, en diffusie en diffusie per volume-eenheid. Na een inleiding rond een algemene interpretatiestrategie voor longfunctie-onderzoek, volgt een opeenvolging van casussen. Iedere casus is rijkelijk geïllustreerd en voorzien van referenties naar de relevante literatuur. Deze casussen zijn verzameld in vergaderingen van de diverse Lokale Kwaliteitsgroepen pneumologie. Het boek richt zich dan ook in eerste instantie tot longartsen. Dit boek is evenwel ook uitstekend bruikbaar voor studenten geneeskunde en assistenten in opleiding interne geneeskunde en pneumologie, die hierin een uitstekende inleiding in het longfunctie-onderzoek zullen vinden. Ook paramedici zoals verpleegkundigen en kinesitherapeuten zullen het boek nuttig vinden.

Over de auteurs:

Marc Decramer is longarts en diensthoofd en hoogleraar Pneumologie aan de K.U.Leuven. Hij is internationaal bekend als expert in functioneel onderzoek. Hij is tevens actief in diverse nationale en internationale verenigingen. Van 1999 tot 2002 was hij hoofdredacteur van de European Respiratory Journal en thans is hij President van de European Respiratory Society.

Alain Van Meerhaeghe is longarts en diensthoofd longziekten in het universitair ziekenhuis te Charleroi. Hij heeft specifieke expertise in functioneel onderzoek. Momenteel is hij voorzitter van de Belgische Vereniging voor Pneumologie.

René Deman is longarts en diensthoofd longziekten in het AZ Groeninge te Kortrijk. Hij heeft specifieke expertise in longfunctie-onderzoek. Hij is voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Longartsen.
Productdetails
Uitgavejaar 2010
ISBN 9789033482366
Verschijningsdatum 1 dec. 2010
Omvang 208
Redactie Marc Decramer Alain van Meerhaeghe Rene Deman
Editie 1
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten

Scroll to top