Parodontologie

  • W. Beertsen M. Quirynen D. van Steenberghe U. van der Velden
€ 149,00
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige voorgeschreven studieboeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Veel voorkomende gebitsproblemen vinden hun oorsprong in ziekten van de tandomgevende weefsels, het kaakbot en de orale mucosa. In Parodontologie is de meest actuele wetenschappelijke informatie op dit gebied samengebracht, met focus op de etiologie, de pathogenese en de behandeling van parodontale ontstekingen en de betekenis van deze aandoeningen voor mond- en algemene gezondheid.

Dit leerboek onderscheidt zich van andere uitgaven over parodontologie doordat de auteurs de wetenschappelijke informatie zo vertalen dat nieuw verworven kennis direct in de klinische praktijk kan worden toegepast. Daarbij laten de internationaal erkende auteurs ruimte voor discussie, indien over bepaalde zaken consensus ontbreekt. Het boek geeft een compleet overzicht van parodontologische aandoeningen door niet alleen plaque-gerelateerde maar ook de niet-plaquegerelateerde problemen te bespreken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan orale implantaten en hun omgevende weefsels.

Inhoudsopgave

Bouw en functie - Pathologie - Etiologie en Pathogenese - Diagnostiek - Therapie

Review

"Kenmerkend voor Parodontologie is dat de lezer vaak op boeiende wijze wordt meegenomen in de wetenschappelijke ontwikkeling van de parodontologie, waarbij niet zelden wordt uitgegaan van het historische perspectief. Een andere opvallende kwaliteit van het boek is dat het boek zeer rijk geïllustreerd is met foto's en figuren. [...] Er is met het verschijnen van Parodontologie een mijlpaal geslagen: een parodontologisch standaardwerk zoals dit is niet eerder verschenen. Dit boek hoort thuis op de plank bij elke student Tandheelkunde en Mondzorgkunde en is een prima naslagwerk in de dagelijkse praktijk." (Prof. dr. A.J. van Winkelhoff, Nederlands Tandartsenblad, november 2009)

Productdetails
Uitgavejaar 2009
ISBN 9789031368860
Verschijningsdatum 1 jul. 2009
Omvang 533
Redactie W. Beertsen M. Quirynen D. van Steenberghe U. van der Velden
Editie 1
Auteur(s) D. van Steenberghe
Taal Nederlands

Scroll to top