Samenwerken in de mondzorg

  • R.M.H. Schaub
€ 67,95
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Al geruime tijd is het beleid van de overheid erop gericht de samenwerking in de zorg te bevorderen. Dit beleid heeft zijn vruchten afgeworpen: inmiddels zijn rond de 2000 praktijken (40% van de Nederlandse praktijken) aan te merken als samenwerkingspraktijk: meer dan één bevoegde tandarts werkt er samen met een wisselend aantal mondhygiënisten, assistenten en andere medewerkers. Als deze trend zich voortzet, zal het aantal samenwerkingspraktijken met 1% per jaar toenemen.Tegelijkertijd is er weinig bekend over samenwerking in de mondzorg. Het boek Samenwerken in de mondzorg brengt daar verandering in door de processen en achtergronden van samenwerking in de zorg vanuit verschillende invalshoeken te beschrijven. Het laat zien dat er verschillende invullingen van het begrip 'samenwerken' zijn.In de hoofdstukken over doelen, sociaalpsychologische aspecten, financiering en communicatie (ICT) wordt uitgelegd hoe men in de tandartspraktijk vorm aan samenwerking kan geven. Het boek besteedt ook aandacht aan de taakverdeling binnen de samenwerking, onder meer in het hoofdstuk over de juridische aspecten van samenwerken. Dat het soms moeilijk is om theorieën in de dagelijkse praktijk toe te passen, komt naar voren in de praktijkvoorbeelden in dit boek. Verschillende aspecten van samenwerking lopen al snel door elkaar heen.Samenwerken in de mondzorg is een praktische handleiding voor de tandarts, de mondhygiëniste en de tandartsassistente. Het boek geeft heldere informatie over het belang van samenwerking, de werkingsprincipes ervan en over optimalisatie van samenwerking in de beroepspraktijk.
Inhoudsopgave
Samenwerken, waarom? - Maatschappelijke achtergronden van samenwerken in de mondzorg: van abstracte wens tot de praktijk van alle dag? - De mondgezondheid vraagt aangepaste zorg - Juridische aspecten van samenwerken in de mondzorg - Financiering en honorering in de tandartspraktijk - Samenwerking in de mondzorg: verschillende vormen - Sociaalpsychologische aspecten van werken in tandheelkundige teams - Informatie- en communicatietechnologie in het tandheelkundig team - Samenwerken? - Het managen van een samenwerking - Nabeschouwing.
Review
"Duidelijk en prettig opgezet. [...] Samenwerken in de mondzorg is voor de tandarts met of zonder samenwerkingsverband informatief en boeiend. Daarnaast biedt het door de diverse onderwerpen zowel praktische informatie als verdieping en reflectie." (Dr. C.P. Bots, tandarts-onderzoeker ACTA, Nederlands Tandartsenblad)
Productdetails
Uitgavejaar 2008
ISBN 9789031351640
Verschijningsdatum 29 apr. 2008
Omvang 225
Editie 1
Auteur(s) R.M.H. Schaub
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789031383764.jpg
€ 28,95
9780867157772_1_1.jpg
€ 218,00
orales.jpg
Speciale prijs € 49,00 Normale prijs € 53,63
9783132411487.jpg
Orthodontic Aligner Treatment Theodore Eliades Athanasios E. Athanasiou
€ 199,27
9789085621348.jpg
€ 93,75

Scroll to top