Schemagerichte therapie

  • J.E. Young J.S. Klosko M.E. Weishaar
€ 70,80
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Dit boek is het eerste uitgebreide werk voor clinici die schemagerichte therapie in hun praktijk willen toepassen. Het conceptuele model van de therapie wordt op uiterst heldere wijze beschreven. Vervolgens worden er behandelprotocollen gegeven. Het geheel wordt geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden en therapiefragmenten. De auteurs bespreken in deze uitgave niet alleen de behandeling van patiënten met as–I–stoornissen, maar er worden ook recent ontwikkelde protocollen gegeven voor de behandeling van borderline–patiënten en narcistische patiënten.

Wanneer disfunctionele denk– en gedragspatronen hardnekkig zijn, liggen er vaak zogeheten "schema"s" aan ten grondslag. Dit zijn belangrijke overtuigingen en gevoelens die het individu aanneemt zonder zich daarover vragen te stellen. Schema"s ontwikkelen zich in de kindertijd en breiden zich daarna uit. Schema"s houden zichzelf in stand en bieden sterke weerstand tegen verandering. Traditionele therapieën blijken dan ook doorgaans te beperkt te zijn om die schema"s omver te werpen.Schemagerichte therapie is een geïntegreerde therapeutische benadering waarin elementen uit cognitieve, gedragstherapeutische en psychodynamische modellen, hechtingsmodellen en gestaltmodellen met elkaar worden gecombineerd. Deze therapie is erop gericht schema"s bij de patiënt te onderkennen en te doorbreken. Het is een effectieve behandeling voor een breed scala van klinische problemen, zelfs bij patiënten die immuun voor behandeling lijken.

Met dit boek, geschreven door onder anderen de grondlegger van de schemagerichte therapie, Jeffrey Young, beschikken therapeuten eindelijk over een allesomvattende handleiding voor de behandeling van die bijzonder lastige patiënten met chronische, langdurige schema's en patronen.

Inhoudsopgave
Schemagerichte therapie: conceptueel model.- Schema's: diagnostiek en voorlichting.- Cognitieve strategieen.- Experientiele strategieen.- Gedragspatronen doorbreken.- De therapeutische relatie.- Uitvoerige behandelstrategieen voor schema's.- Werken met schemamodi.- Schemagerichte therapie voor de borderline persoonlijkheidsstoornis.- Schemagerichte therapie voor de narcistische persoonlijkheidsstoornis.
Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2019
ISBN 9789036824408
Verschijningsdatum 4 dec. 2019
Omvang 458
Editie 2
Auteur(s) J.E. Young J.S. Klosko M.E. Weishaar
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789036825238_1_1.jpg
Slaapstoornissen in de psychiatrie Marike Lancel Maaike van Veen Jeanine Kamphuis
€ 54,95
New Theory and Practice of Transactional Analysis in Organizations
€ 35,26
9789036823333.jpg
Mijn Slaap Plan Marije Kuin Bianca Boyer
€ 19,99
9789057124198_1.jpg
Schematherapie met kinderen en jongeren Christof Loose Peter Graaf Gerhard Zarbock Mieke Boots
€ 56,95
9780415606134.jpg
Solution Focused Brief Therapy Harvey Ratner Evan George Chris Iveson
€ 29,46

Scroll to top