Schemagerichte therapie in groepen Werkboek voor patienten

werkboek voor patienten

  • J. Broersen, M. van Vreeswijk
€ 23,90
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
Iedereen heeft opvattingen over zichzelf en anderen. Hardnekkige opvattingen, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. In de kinderjaren wordt hiervoor de kiem gelegd. Deze opvattingen worden versterkt door ervaringen na de kindertijd. De zo ontwikkelde schema’s zorgen voor een gevoel van veiligheid. Ervaringen worden vaak zodanig aangepast dat ze de ‘juistheid’ van de schema’s bevestigen. Sommige mensen ondervinden zo’n last van hun schema’s in het dagelijks functioneren dat er sprake van een persoonlijkheidsstoornis is.

De handleiding Schemagerichte therapie beschrijft een protocol voor de behandeling van mensen die als gevolg van hun schema’s in het leven vastlopen. Het doel van het protocol is de invloed van schema’s op het dagelijks leven te verminderen. Dit wordt mensen geleerd door middel van technieken maar vooral door interpersoonlijk leren. Deze technieken staan beschreven in het werkboek Schemagerichte therapie.

Er bestaat in het veld enthousiasme over de uitwerking van deze therapie bij patiënten met een persoonlijkheidsprobleem. De eerste resultaten zijn gunstig. Positief is men ook over de gestructureerde opzet en de tijdsduur van het protocol. Deze voordelen zijn niet alleen belangrijk voor de patiënt, maar ook gunstig vanwege het beperkte aantal psychotherapiesessies dat in veel gevallen wordt vergoed.

De handleiding Schemagerichte therapie geeft heldere richtlijnen hoe dit protocol in de dagelijkse behandelpraktijk kan worden toegepast: van sessie tot sessie. Het werkboek Schemagerichte therapie is een hulpmiddel voor patiënten om meer inzicht te krijgen in de duurzame gedachtepatronen/gewoonten die een last in het leven zijn, en vervolgens in het veranderingsproces.
Productdetails
Uitgavejaar 2006
ISBN 9789031347773
Verschijningsdatum 1 jun. 2006
Omvang 75
Editie 1
Auteur(s) J. Broersen, M. van Vreeswijk
Bindwijze Ingenaaid
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9781615371402.jpg
Handbook of Mentalizing in Mental Health Practice Anthony W. Bateman Peter Fonagy
€ 73,20
9789031360093.jpg
Bedwing je dwang Werkboek L. Wolters E. de Haan C. Paauw M. Jurriens
€ 25,90
Negotiating the Therapeutic Alliance
Negotiating the Therapeutic Alliance Jeremy D. Safran J. Christopher Muran
€ 33,02
9789031345175.jpg
€ 77,95
9780415884914.jpg
Therapeutic Feedback with the MMPI-2 Richard W. Levak Liza Siegel David S. Nichols
€ 59,71

Scroll to top