Seksualiteit bij ziekte en lichamelijke beperking

  • W. Gianotten M.J. Meihuizen - de Regt N. van Son-Schoones
€ 84,50
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving
"De wijze waarop tegen seksualiteit en handicap wordt aangekeken is in de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Waar vroeger de beeldvorming rond gehandicapten zich kenmerkte door begrippen als ¿zielig¿ en ¿hulpbehoevend¿, leeft in Nederland en België nu veeleer de visie dat mensen met een lichamelijke beperking regie over eigen leven kunnen hebben, en dat het bereiken van een zo hoog mogelijke graad van autonomie belangrijk is. Seksualiteit is daarvan een vanzelfsprekend onderdeel, althans¿ zou dat moeten zijn.

Het denken over (de combinatie) seksualiteit en handicap volgt de maatschappelijke ontwikkelingen, zij het met enige vertraging. De afgelopen veertig jaar laveerde de samenleving tussen ¿niks mag¿ en ¿alles moet kunnen¿, en nu is een punt bereikt waarop de juiste balans moet worden gevonden. In de gezondheidszorg ervaren veel professionals daarbij nog gêne en handelingsverlegenheid, en er is dan ook overduidelijk behoefte aan een bundeling van de kennis die in de afgelopen jaren over seksualiteit, ziekte, handicap en revalidatie is opgebouwd.

'Seksualiteit bij ziekte en lichamelijke beperking' is geschreven door experts in Nederland en België. Hoewel over de problemen van mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische aandoening ook veel zinvols te zeggen valt, heeft de redactie er bewust voor gekozen het probleemgebied af te bakenen en zich te richten op de problemen van mensen met een chronische ziekte of een lichamelijke/zintuiglijke beperking. Het resultaat is een boek met dvd waarin het thema seksualiteit en intimiteit bij ziekte en beperking in al zijn facetten aan de orde komt. De kern van het boek bestaat uit een groot aantal ziektebeelden en hun invloed op seksualiteit, relaties en gevoel van eigenwaarde, vruchtbaarheid, zwangerschap en anticonceptie. De uitgave pretendeert niet volledig te zijn: rondom het thema is er immers niet alleen zeer duidelijk sprake van ¿werk in uitvoering¿ maar zeker ook nog van ¿werk in ontwikkeling¿.

Het boek is opgebouwd uit zes modulen: seksualiteit; verstoorde seksualiteit; twintig specifieke ziektebeelden; begeleiding; aspecten van voortplanting; beleid, preventie & zorg.
Bij het boek wordt een dvd geleverd met aanvullende literatuur, onderwijsmateriaal, relevante presentaties en videofragmenten."
Productdetails
Uitgavejaar 2008
ISBN 9789023244059
Verschijningsdatum 12 sep. 2008
Omvang 651
Redactie W. Gianotten M.J. Meihuizen - de Regt N. van Son-Schoones
Editie 1
Bindwijze Gebonden
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
9789079729265.jpg
€ 35,00
9780198738381.jpg
Oxford Handbook of Geriatric Medicine Lesley K. Bowker James D. Price Kunal S. Shah
€ 47,78
9783319619965.jpg
Learning Geriatric Medicine Regina Roller-Wirnsberger Katrin Singler Maria Cristina Polidori
Speciale prijs € 92,99 Normale prijs € 98,09
9780813589282.jpg
Ending Ageism or, How Not to Shoot Old People Margaret Morganroth Gullette
€ 30,52
9783319270234.jpg
Distributed Computing and Monitoring Technologies for Older Patients Juris Klonovs Mohammad Ahsanul Haque Volker Kruger
€ 54,49
Smiling Babies
Smiling Babies Lasting Happiness
€ 17,81

Scroll to top