Allemaal mensen 2.0, volledig herziene en uitgebreide editie

herkenning en benadering van gedragsstijlen en persoonlijkheidsstoornissen in de (para)medische praktijk | In herdruk (verwacht 11 februari)

  • Marc America
€ 49,75
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Boze, dwingende, agressieve of juist verdrietige, angstige en ontwijkende patiënten in uw praktijk? In de maalstroom van het dagelijkse spreekuur moeten arts en paramedicus weten hoe ze efficiënt en effectief met deze verschillende mensen en hun emoties kunnen omgaan. Maar eerst is er de vraag waarom deze patiënten doen zoals ze doen: wat is hun voorkeursgedragsstijl, zijn er aanwijzingen voor een persoonlijkheidsstoornis, waar komt hun emotie vandaan, kan ik mij inleven in hun gezichtspunt, hoe kan ik met hen toch tot een bevredigend contact komen als we duidelijk van achtergrond of mening verschillen? Hierover zijn bibliotheken vol geschreven, maar er is nog veel wat men niet weet.

In deze volledig herziene en uitgebreide uitgave van Allemaal mensen wordt de relatie tussen biologische, sociologische en psychologische verklaringsmodellen zichtbaar gemaakt. Met deze mindmap kan iedere behandelaar gedragspatronen herkennen, begrijpen en aan zien komen. Ook wordt de samenhang van het gedrag met verschillende persoonlijkheidsstoornissen verklaard. Een handzaam stappenplan wijst de weg hoe hiermee om te gaan.

Allemaal mensen 2.0 is geen wetenschappelijk werk dat leert om diagnoses te stellen, maar biedt een praktische handreiking – niet alleen voor professionals in de gezondheidszorg, maar ook voor alle anderen die met mensen werken.

Review

Over de eerste druk van het boek

Fraai is dat het boek niet alleen inzicht geeft in de gedragsstijl en manier van communiceren van de patiënt, maar ook in die van jezelf.

Medisch Contact

 

Voor alle werkzamen in de gezondheidszorg, dus ook voor tandartsen en mondhygiënisten, is het boek aan te bevelen. Hetzelfde geldt voor studenten in de tandheelkunde en de mondzorgkunde. Het is prettig geschreven, leest daardoor gemakkelijk en verveelt geen moment.

Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde 

Productdetails
Uitgavejaar 2016
ISBN 9789085621485
Verschijningsdatum 3 nov. 2016
Omvang 218
Redactie Marc America
Editie 2
Auteur(s) Marc America
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands
Gerelateerde producten
Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk
Handboek verrichtingen in de huisartsenpraktijk A.N. Goudswaard Lex Goudswaard C.J. in 't Veld Kees in 't Veld W.L.M. Kramer Kramer Kramer
€ 145,00
CVRM in de huisartsenpraktijk
CVRM in de huisartsenpraktijk J.K.W. den Boer M.M. Nijs
€ 49,30
Medische spoedsituaties, 3e geheel herziene editie
€ 65,50
De alles-arts
De alles-arts Martijn van der Kuip Klaas Jan Nauta Annemiek Nooteboom Marceline Tutu van Furth
€ 79,50
Handboek diagnostische verrichtingen in de huisartsenpraktijk
€ 140,00
Interpretatie van ECG's: Een introductie
€ 41,95

Scroll to top