Voetklachten

In de praktijk van fysiotherapeuten en podotherapeuten

  • Koos van Nugteren Patty Joldersma
€ 44,49
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

De mens is het enige zoogdier dat permanent op twee benen loopt. De menselijk voet moest zich in de loop van de evolutie aanpassen om deze manier van voortbewegen mogelijk te maken. Veel orthopedische aandoeningen van de voet hebben te maken met onze bijzondere manier van voortbewegen.

Dit boek beschrijft orthopedische casuïstiek van meer dan 25 verschillende aandoeningen van de voet. Besproken worden onder andere: groeischijfaandoeningen bij kinderen, stressfracturen, avulsiefractuur, platvoeten, holvoeten, klompvoeten, enkeldistorsie, posterieur enkelimpingement, tarsaletunnelsyndroom, hielpijn, metatarsalgie, hallux valgus, morton neurinoom, tailor’s bunion, jicht en de hallux rigidus.

Zoals gebruikelijk in de boekenreeks van Orthopedische Casuïstiek wordt ieder onderwerp besproken aan de hand van patiëntencasuïstiek uit de dagelijkse praktijk. Recente wetenschappelijke inzichten komen aan bod in de bespreking die volgt op iedere casus.

De tekst is rijk geïllustreerd met educatieve tekeningen en foto’s. De bijlagen achterin het boek tonen het functieonderzoek, de Ottawa Ankle Rules, de functiescore van de enkel, fusieleeftijden van het jeugdige skelet en de innervatie en dermatomen van de voet.

Het boek is in het bijzonder bestemd voor fysiotherapeuten, kinesitherapeuten, podotherapeuten, pedicures die zich verder willen specialiseren, huisartsen en orthopeden.

Vakgebieden
Productdetails
Uitgavejaar 2021
ISBN 9789036827409
Serie Orthopedische casuïstiek
Verschijningsdatum 20 dec. 2021
Omvang 10,207, p.
Redactie Koos van Nugteren Patty Joldersma
Editie 1
Auteur(s) van Nugteren, Koos
Bindwijze Paperback
Taal Nederlands

Scroll to top