Ondervoeding bij ziekte is een groot probleem binnen de Nederlandse gezondheidszorg. Gelukkig staat het onderwerp sterk in de belangstelling. Een ondervoede patiënt herstelt minder snel van een ziekte en heeft meer kans op complicaties en overlijden na een operatie. Door het tijdig signaleren en behandelen van ondervoeding kunnen de conditie van de patiënt en zijn kwaliteit van leven worden verbeterd en kan de opnameduur in het ziekenhuis worden verkort.In dit zakboek staat alle actuele informatie over het herkennen en onderkennen van ondervoeding bij elkaar. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het bepalen van de voedingsbehoefte van patiënten en geeft het richtlijnen voor het instellen van een adequate voedingstherapie. De redactie heeft de gegevens over dit onderwerp uit het Informatorium voor Voeding en Diëtetiek gebundeld en aangevuld met nuttige actuele informatie uit andere bronnen.
Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookiewetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen.
Cookie instellingen
Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookiewetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen.
Functionele Cookies zijn nodig om een website beter te laten functioneren. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die zorgen dat u ingelogd blijft of die bijhouden wat er in een winkelwagentje zit. Lees meer
Analytische Cookies zijn nodig om o.a. bezoekersstatistieken bij te houden. Zo krijgen we beter inzicht in het functioneren van de website. Analytische Cookies hebben nauwelijks gevolgen voor de privacy. Lees meer
Optimalisatie cookies worden gebruikt om bezoekers te kunnen volgen tijdens een bezoek aan de website en gebruikt om onze website en gebruikservaring te verbeteren. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden om de structuur van de website te verbeteren en persoonlijk advies te geven op basis van eerder gekochte artikelen. Lees meer