Ziekenhuizen veranderen

  • Lodewick, L.
€ 68,80
5% studentenkorting Bestel twee verschillende Nederlandstalige boeken en krijg 5% studentenkorting
Bekijk online exemplaar
Informatie
Beschrijving

Léon Lodewick schreef een boek over zijn ervaringen als bestuurder. Hierin beschrijft hij het functioneren van de raad van bestuur, de raad van toezicht, de medische staf, de managers, de ondernemingsraad en de problemen die zich in deze onderlinge relaties kunnen voordoen. Lodewick geeft in het boek adviezen die van nut kunnen zijn bij het doorvoeren van veranderingen. "De relatie van de raad van bestuur met de medische staf is een van de kritische succesfactoren voor het functioneren van een ziekenhuis", is één van zijn stellingen.
Een echt praktijkboek met meer dan 200 erg herkenbare voorbeelden

Deel I behandelt de rol van de participanten in zorgorganisaties zoals Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, Medische Staf, management, stafdiensten en adviesorganen en de wijze waarop ze daar in de praktijk - al dan niet goed - mee omgaan.

Deel II geeft stapsgewijs inzicht in de wijze waarop ik een veranderingsproces inricht op een zodanige manier dat ik doelen binnen gestelde termijnen haal en beoogde veranderingen daadwerkelijk implementeer. Ik weet zeker dat u een aantal elementen van deze aanpak goed kunt gebruiken in de veranderingsprocessen waaraan u leiding geeft of waarin u anderszins betrokken bent.

Productdetails
Uitgavejaar 2007
ISBN 9789090223834
Verschijningsdatum 1 dec. 2007
Editie 1
Auteur(s) Lodewick, L.
Taal Nederlands

Scroll to top